ΕΛΛΑΔΑ

Liveblog: Τέταρτη μέρα «μάχης» με τις φλόγες – Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για τις αναζωπυρώσεις

Liveblog: Τέταρτη μέρα «μάχης» με τις φλόγες – Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για τις αναζωπυρώσεις

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Μάχη με τις φλόγες για τέταρτη μέρα δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στα μέτωπα της φωτιάς. Η εικόνα δείχνει βελτιωμένη σε αρκετά μέτωπα με τους πυροσβέστες να είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις - Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα.

Ανεξέλεγκτα παραμένουν τα τέσσερα μέτωπα της δασικής πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Μέγαρα, Λουτράκι και Λακωνία.

Η πυρκαγιά στη Ρόδο είναι σε δύσβατο σημείο ενώ καίγονται δέντρα που είναι πολύ ψηλά, πάνω από 15 μέτρα, το οποίο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν εκεί.

Στα μέτωπα της Δυτικής Αττικής το πρωινό της Πέμπτης η εικόνα δείχνει πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Σε Μάνδρα και Δερβενοχώρια υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες σε σημεία που είναι δύσκολο να επιχειρήσουν πεζοπόρα τμήματα. Στα συγκεκριμένα σημεία θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα. Ειδικά για τα Δερβενοχώρια, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο επικίνδυνο μέτωπο.

Η βραδιά στο Λουτράκι που έχει υποστεί τεράστια καταστροφή ήταν ήρεμη. Δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Αναφορικά με την φωτιά στο Λεύκοχωμα Σπάρτης σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο newsbomb.gr το μέτωπο είναι σε ύφεση.

Σύλληψη 30χρονου για εμπρησμούς

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, 30χρονος ομολόγησε τρεις φωτιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μία πέρυσι και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα την Πέμπτη.

Έρχονται ενισχύσεις από το εξωτερικό

Σήμερα Πέμπτη (20/7) αναμένεται να φτάσουν από το Ισραήλ δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air-Tractor μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλε σε διμερές επίπεδο η χώρα μας προς τις αρμόδιες ισραηλινές αρχές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Σχετικές ειδήσεις