ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται η αγωνία για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κορυφώνεται η αγωνία για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς τα «σφραγισμένα στόματα» ανοίγουν σιγά σιγά.

Το πολυσέλιδο πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε από τριμελής επιτροπή για λογαριασμό του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αποκάλυψε ξεκάθαρα ότι ο Βαγγέλης έπεσε θύμα άγριου bullying από συμφοιτητές του, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τουλάχιστον 30 ατόμων μέσα από το περιβάλλον της Γαλακτοκομικής Σχολής. Ωστόσο, το πόρισμα δεν κατάφερε να βοηθήσει τις Αρχές που διεξάγουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής (6/3/2015) το πολυσέλιδο πόρισμα έφτασε στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος και ζήτησε την παραίτηση/απομάκρυνση του διευθυντή της Σχολής, Κωνσταντίνου Μάντζαρη. Αύριο, Δευτέρα (9/3) έχει ορισθεί έκτακτη συνεδρίαση από το ΔΣ της Σχολής προκειμένου να συζητηθεί το πόρισμα της ΕΔΕ. Ο κ. Αποστόλου εκτός από την απομάκρυνση του διευθυντή ζήτησε επίσης το πόρισμα να μεταβιβασθεί και στον εισαγγελέα προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν ποινικές ευθύνες επί του θέματος.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που γνωρίζει καλά την υπόθεση ανέφερε στο Έθνος: «Εκτιμούμε ότι το παιδί εξαφανίστηκε και ήταν δική του απόφαση, εξαιτίας της πίεσης που δεχόταν από την σχολή με τα πειράγματα των σπουδαστών, αλλά και από την οικογένεια του, πιθανόν και για τους χαμηλούς βαθμούς που πήρε, μία ημέρα πριν χαθούν τα ίχνη του»

Ο Βαγγέλης λίγες μέρες πριν την εξαφάνισή του

Στο μεταξύ, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο Βαγγέλης σε κρητικό γλέντι λίγες μόλις μέρες πριν την εξαφάνισή του, παρέα με άλλα μέλη της οικογένειάς του, συγγενείς και φίλους του.

Το βίντεο που είναι γυρισμένο μέρες μετά την Πρωτοχρονιά του 2015, τιτλοφορείται «Βαγγέλης Γιακουμάκης παρέα στη Βρυσίνα» με τα σχόλια που το συνοδεύουν να είναι γεμάτα με ευχές για να βρεθεί σώος ο αγνοούμενος φοιτητής. Ο Βαγγέλης εμφανίζεται στο βίντεο περίπου στο 9.44.

Η ανατριχιαστική μαρτυρία σπουδαστή

Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία ενός σπουδαστή της Σχολής που αποκάλυψε πως ένας από τους συντοπίτες του, είχε περάσει έναν ιμάντα γύρω από τον λαιμό του Βαγγέλη και παραλίγο να τον πνίξει.

Σύμφωνα με τον σπουδαστή τα μαρτύρια δεν είχαν τελειωμό για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου οι συμφοιτητές του, τον έδεσαν με το ζόρι σε μια καρέκλα στο πλαίσιο «της πλάκας». Εκείνος προσπάθησε να ξεφύγει και όταν τα κατάφερε, ένας από τους αυτούς τον ακολούθησε στο διάδρομο της εστίας, του πέρασε έναν ιμάντα στο λαιμό και τον τραβούσε με δύναμη.

Ο Βαγγέλης σύμφωνα με την μαρτυρία πήγε στο δωμάτιο του και κλειδώθηκε. Τότε οι Κρητικοί χτυπούσαν δυνατά την πόρτα απειλώντας τον πως αν δεν ανοίξει θα το μετανιώσει... Εκείνη την ημέρα ο Βαγγέλης δεν έφυγε ποτέ από το δωμάτιο του.

Χαρακτηριστικό του φόβου που ένιωθε ήταν πως επέλεγε να κάνει ντους στις 3 τα ξημερώματα για να μην τον δουν οι συμπατριώτες του και του κλείσουν το νερό.

Σχετικές ειδήσεις