ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 1973: Διαδηλωτές άρπαξαν αστυνομικές ασπίδες και κράνη και στόλισαν άγαλμα στα Εξάρχεια

Πολυτεχνείο 1973: Διαδηλωτές άρπαξαν αστυνομικές ασπίδες και κράνη και στόλισαν άγαλμα στα Εξάρχεια

Ειδήσεις για Πολυτεχνείο:Δύο αστυνομικές ασπίδες και δύο κράνη άρπαξε ομάδα νεαρών από βαν της αστυνομίας το οποίο εγκλώβισαν στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία το βαν, με συμβατικές πινακίδες, μετέφερε κράνη, ασπίδες κι άλλο εξοπλισμό για τις αστυνομικές δυνάμεις. Η ομάδα νεαρών το εγκλώβισε και αφού άνοιξαν τις πόρτες, δίχως να τραυματίσουν τους αστυνομικούς, άρπαξαν τις δύο ασπίδες και τα κράνη.

Στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ μετά την κλήση των αστυνομικών για βοήθεια και τους απώθησε.

Στη συνέχεια οι νεαροί «στόλισαν» με τις ασπίδες και τα κράνη το άγαλμα της πλατείας Εξαρχείων.

(Δείτε τη φωτογραφία στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr - Πηγή φωτογραφίας Twitter.com/ @Embleer_Frith)

Σημειώνεται πως τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια, με πάνω από 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για τις εκδηλώσεις σχετικά με το Πολυτεχνείο.

Τα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη και θα παραμείνουν σε ισχύ και σήμερα, Πέμπτη (17/11/2016), όταν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Η Τροχαία θα προχωρήσει και φέτος σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση στάθμευσης και σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν κυρίως στις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις και τις τελευταίες εξελίξεις για το Πολυτεχνείο

Σχετικές ειδήσεις