ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Πολυτεχνείο: Πέτρες, οδοφράγματα και χημικά στη Στουρνάρη

Επεισόδια Πολυτεχνείο: Πέτρες, οδοφράγματα και χημικά στη Στουρνάρη

Πολυτεχνείο: Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς στην οδό Στουρνάρη, δίπλα από το Πολυτεχνείο.

ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΡΩΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 7 – 10 νεαροί βγήκαν από το Πολυτεχνείο και πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Οι ταραξίες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, τράπηκαν σε φυγή αφού πρώτα έστησαν οδοφράγματα με κάδους στις οδούς Πατησίων, Στουρνάρη και Τζορτζ.

Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, περίπου 100 κουκουλοφόροι που βγήκαν από το κτίριο Γκίνη του Ιδρύματος, που τελεί υπό κατάληψη, πετούν βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, πέτρες και ξύλα προς στις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, αντικείμενα προς τις δυνάμεις ασφαλείας πετούν και άτομα από ταράτσες κτιρίων της περιοχής.

Η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, με τις δυνάμεις της αστυνομίας πλέον να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αποφυγή επεισοδίων.

Παρακολουθήστε LIVE όλες τις εξελίξεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η πορεία με αφετηρία το Πολυτεχνείο κατευθύνθηκε μέσω της Σταδίου όπου ενώθηκε με άλλους διαδηλωτές που βρίσκονταν στην πλατεία Κλαυθμώνος, αφού πρώτα παρέμεινε στην Σταδίου για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια όλοι μαζί συγκρότησαν πορεία η οποία κατευθύνεται προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, αφού πρώτα περάσει από την πλατεία Συντάγματος και την ελληνική Βουλή.

Ένταση με τη σημαία του Πολυτεχνείου

Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα έφτασε έξω από την αμερικανική πρεσβεία η πορεία των μελών της ΠΑΣΠ με τη σημαία του Πολυτεχνείου στα χέρια, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο.

Στο σημείο επικράτησε τεχνητή ένταση προκειμένου να «εξαφανιστεί» η σημαία. Η αστυνομία ενεργοποιήθηκε άμεσα χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια στο επεισόδιο.

Προσυγκεντρώσεις πραγματοποίησε και το ΚΚΕ σε τρία σημεία του κέντρου: Σταδίου και Β.Γεωργίου, Σταδίου και Σανταρόζα και στα Χαυτεία. Προσυγκεντρώσεις και μεταξύ Κλαυθμώνος και Κολοκοτρώνη, από μαθητές, φοιτητές, αντιεξουσιαστικές κινήσεις και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Σχετικές ειδήσεις