ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Γενική 24ωρη απεργία στις 14 Δεκεμβρίου

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Γενική 24ωρη απεργία στις 14 Δεκεμβρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και 24ωρη απεργία οργανώνει η ΓΣΕΕ για τις 14 Δεκεμβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων καθώς και εκπροσώπων Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπόρων και Επιστημονικών φορέων, ώστε να καθορίσει τη περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας αλλά και για να συντονίσει τον αγώνα στο πλαίσιο μιας κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στην πολιτική των μνημονίων.

Πρόκειται όπως σημειώνει η ΓΣΕΕ για «μια αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στον νέο προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωσης της ύφεσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, η οποία συνεδρίασε αμέσως μετά, αποφάσισε:

  • την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για τις 14 Δεκεμβρίου με Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.
  • την πραγματοποίηση Πανεθνικής Δράσης σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία .Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα».

Σημειώνεται ότι στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ που καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στην κινητοποίηση.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι «η απεργία της 14ης του Δεκέμβρη είναι πανελλαδική – πανεργατική» και σε αυτή θα συμμετέχουν «οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».