ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις επόμενες μέρες κατά την επίσκεψη Ερντογάν

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις επόμενες μέρες κατά την επίσκεψη Ερντογάν

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας από το βράδυ της Τρίτης (05/12) ενόψει της 9ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς και της άφιξης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα στις 7-8 Δεκεμβρίου.

Λόγω των εκδηλώσεων-κινητοποιήσεων για τη συμπλήρωση εννέα ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς και του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ προχωρά σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας από τις 10:00 ώρα της Τετάρτης έως τις 07:00 της Πέμπτης (07/12) σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παράλληλα, την Τετάρτη (06/12) ο σταθμός του μετρό στο «Σύνταγμα» θα κλείσει στις 12:00 το μεσημέρι και ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» στις 16:00 το απόγευμα με εντολή της αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση, μέχρι να δοθεί εντολή να ανοίξουν εκ νέου.

Ακόμα, λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, μετά από οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ή θα υπάρξουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης σταδιακά και ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από 06:00 της Πέμπτης (07/12) έως τη λήξη της επίσκεψης την Παρασκευή (08/12).

Ειδικότερα, για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α' θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ' όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Φρούριο» η Αθήνα

Από το βράδυ της Τρίτης (05/12), λοιπόν, η αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή για το επόμενο τριήμερο. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο για πολίτες και αυτοκίνητα, καθώς στις 12:00 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και θα πραγματοποιήσουν πορεία για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

Την ίδια μέρα στις 17:00 το απόγευμα επίσης στα Προπύλαια θα συγκεντρωθούν αντιεξουσιαστές, οι οποίοι και θα κινηθούν προς τα Εξάρχεια, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής.

Το πρόγραμμα του Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος θα βρίσκεται στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του πρόγραμμάτος του. Με την άφιξη του στην Αθήνα, ο κ. Ερντογάν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αμέσως μετά την επίσημη υποδοχή του από τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο, οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στη 1.00 το μεσημέρι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες. Με το πέρας των συνομιλιών, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το απόγευμα στις 19.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου o κ. Ερντογάν θα επισκεφτεί την Κομοτηνή.

Σχετικές ειδήσεις