Κασόγκι: Τα φρικτά σενάρια, οι άγριες κραυγές και η εξαφάνιση του πτώματος σε μπανιέρα με οξύ (Vids)

Η εξαφάνιση του Σαουδάραβα αντιφρονούντα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι από…

Ξεσπούν οι δικηγόροι του Ζακ: Αδικαίωτος ο βασανιστικός θάνατός του 25 μέρες μετά το έγκλημα

Δήλωση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση…

Νέες πιέσεις ΗΠΑ στην αντιπολίτευση των Σκοπίων: Ψηφίστε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Επιστολή-παρέμβαση στον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής…

Παγκόσμιος συναγερμός για την «αόρατη» απειλή των πάγων που θα αφανίσει την ανθρωπότητα

Και ενώ οι περισσότεροι επιστήμονες κρούουν τον…

Επίδομα θέρμασης: Η πρόταση του Μαξίμου για το «καυτό» ζήτημα της τιμής του πετρελαίου

Το «καυτό» ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης τέθηκε,…

Ειρήνη Λαγούδη: Αποκάλυψη – «βόμβα» για το ψυχολογικό προφίλ της

Ειρήνη Λαγούδη: Αποκάλυψη – «βόμβα» για το ψυχολογικό προφίλ της

Για έναν άνθρωπο που δεν έδειχνε κανένα σημάδι ότι σκέφτεται να δώσει τέλος στη ζωή του έκανε λόγο ο ψυχίατρος που ανέλαβε να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό προφίλ της Ειρήνης Λαγούδη.

Όπως είπε ο κ. Χρήστος Καραμπάτσος, από τις φωτογραφίες της Ειρήνης και τα βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας δεν φαίνεται για γυναίκα που βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση που να σκεφτόταν ακόμα και την αυτοκτονία.

«Βλέποντας τις φωτογραφίες απομακρύνομαι όλο και πιο πολύ από το ενδεχόμενο της αυτοκτονικότητας και της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς. Διαπιστώνω μέσα από τις φωτογραφίες, με την όποια απόκλιση μπορεί να δημιουργεί η επιστήμη, ότι υπάρχει μια συναισθηματική δοτικότητα και κατά συνέπεια μια συναισθηματική επένδυση.

Ήταν ένα άτομο που εκφράζει μέσα από αυτές τις φωτογραφίες μια συναισθηματική δοτικότητα. Τα εξωλεκτικά μηνύματα που προσδίδει μέσα από τις φωτογραφίες δεν δείχνουν ένα άτομο αυτοκτονικό»
, είπε ο κ. Καραμπάτσος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτό που παρατηρεί ένας ειδικός στα άτομα με αυτοκτονικά σύνδρομα είναι ένας μηχανισμός ενδοβολής, στοιχεία δηλαδή ότι κρατάει πολλά πράγματα μέσα του και κατηγορεί τον εαυτό του για όσα του συμβαίνουν.

«Στην περίπτωση της Ειρήνης, αυτός ο μηχανισμός απέχει από το να τον σκεφτώ καν. Δεν μπορώ καν να διανοηθώ μέσα από αυτές τις φωτογραφίες αυτόν τον μηχανισμό. Η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, η αυτοκτονικότητα είναι ένας υπερβολικός θυμός με τον ίδιο μας τον εαυτό», είπε.

Σε ερώτηση στο κατά πόσο θα μπορούσε ένα αιφνίδιο γεγονός να επηρεάσει τόσο πολύ την ψυχολογία της ώστε να αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή της, ο κ. Καραμπάτσος απάντησε:

«Θα το απέκλεια σε συνδυασμό μάλιστα και από το γεγονός ότι αυτό το τέλος προϋποθέτει μια φοβερή επεξεργασία. Δηλαδή θα απομακρυνόμουν όλο και πιο πολύ από την έννοια του αιφνιδίου».

Απέκλεισε τέλος και το ενδεχόμενο η Ειρήνη να θέλησε να σκηνοθετήσει την αυτοκτονία της για να εκβιάσει συναισθηματικά κάποιον και τελικά το σχέδιό της να μην πήγε όπως το υπολόγισε και να πέθανε.

«Αποκλείω κάτι τέτοιο γιατί υπάρχουν τρία στοιχεία, τα οποία φαίνονται να είναι σε συνέργεια, το αλκοόλ, τα χάπια και το μονοξείδιο του άνθρακα. Ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή η Ειρήνη προϋποθέτει έναν φοβερό ιδεασμό και μια τάση να εκτελεστεί αυτή η κατάσταση όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται», ξεκαθάρισε ο ίδιος.  

Πηγή: Star (εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»)