ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εικόνες - ντοκουμέντο από την καμένη κλούβα των ΜΑΤ μετά την επίθεση με μολότοφ

Θεσσαλονίκη: Εικόνες - ντοκουμέντο από την καμένη κλούβα των ΜΑΤ μετά την επίθεση με μολότοφ

Βόμβες μολότοφ έριξαν άγνωστοι σε λεωφορείο των ΜΑΤ που μετέφερε αστυνομικούς, το βράδυ του Σαββάτου (02/06), ενώ σχολούσαν από διατεταγμένη υπηρεσία στο Τουρκικό Προξενείο.

Το λεωφορείο κινείτο στην οδό Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση ανατολικά και λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Εθνικής Αμύνης άγνωστοι που βγήκαν από τους χώρους του πανεπιστημίου πέταξαν μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

thes klouva.jpg8

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητούν οι αστυνομικοί μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ, στη Θεσσαλονίκη.

«Η διμοιρία δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτά που γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια», δήλωσε με αφορμή την επίθεση ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που η στατική διμοιρία φύλαξης του τουρκικού προξενείου αποχωρούσε από το σημείο λόγω πέρατος της βάρδιάς της. Μόλις η κλούβα των ΜΑΤ πέρασε το κτίριο του Φυσικού του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου τριάντα κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα κλείνοντας την κυκλοφορία. Η κλούβα των ΜΑΤ εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα. Μια δεύτερη ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τα πανεπιστήμια και έριξε περίπου τριάντα βόμβες μολότοφ εναντίον της κλούβας. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε.

Λόγω της επίθεσης η κλούβα ακινητοποιήθηκε. Χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο γερανοφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να την απομακρύνει. Για περίπου μία ώρα η οδός Αγ. Δημητρίου παρέμεινε κλειστή στο ύψος του ΑΠΘ. Στο σημείο της επίθεσης αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή νέας επίθεσης στο καθηλωμένο όχημα.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τη δήλωση του αντιπροέδρου της ΈΑΥΘ, Δημήτρη Παδιώτη και την απομάκρυνση της κλούβας των ΜΑΤ:

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, thestival.gr, seleo.gr

Διαβάστε επίσης:

Το άγνωστο παιδί της Αλίκης Βουγιουκλάκη και η κρυφή γέννα - Όλη η αλήθεια

Mέδουσες - «τέρατα» τρομοκρατούν τη Θεσσαλονίκη (photos)

Σχετικές ειδήσεις