ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πλημμύρισαν ξανά οι δρόμοι σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μέγαρα (vid&pics)

Καιρός: Πλημμύρισαν ξανά οι δρόμοι σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μέγαρα (vid&pics)

Μνήμες από την καταστροφή του περασμένου Νοεμβρίου «ξύπνησε» η νεροποντή που χτύπησε το νομό Αττικής την Τρίτη (26/6) και ειδικά στην περιοχή της Μάνδρας.

Η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (26/6) είχε ως αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μέγαρα να πλημμυρίσουν.

Πολλοί καταστηματάρχες για να προλάβουν τα χειρότερα έσπευσαν να καλέσουν την πυροσβεστική. Μέχρι και τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης (26/6), σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής από τις περιοχές Μανδρα- Μέγαρα -Ν. Πέραμος Αττικής δέχθηκε συνολικά 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας σε σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ προληπτικά βρίσκονται στη περιοχή ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ. Σημειώνεται ότι στο σημείο θα παραμείνουν τα συνεργεία της Πυροσβεστικής προκειμένου να επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι κλήσεις για πλημμύρες έχουν σταματήσει και φαίνεται πως ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση, ωστόσο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν παραμένουν...

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών σε όλο το μήκος της, καθώς και η παλαιά εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο και σε δρόμους της πόλης, λόγω μεγάλης συσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, ενώ αργά το βράδυ της Τρίτης διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από το forecastweather.gr:

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί όπως προβλήθηκε από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

Δήμαρχος Μάνδρας: «Είμαστε στο έλεος της φύσης»

«Είμαστε αφημένοι στην τύχη μας»… Με τα λόγια αυτά περιγράφει την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Μάνδρας, η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη.

Tα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις τελευταίες ώρες το λεκανοπέδιο μετέτρεψαν σε «ποτάμια» τους δρόμους της περιοχής και πλημμύρισαν καταστήματα και σπίτια, ξυπνώντας μνήμες από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου.

«Πάλι πλημμύρισαν τα υπόγεια και τα ισόγεια, δηλαδή ο κόσμος πάλι βιώνει ένα πολύ άσχημο πλημμυρικό φαινόμενο και δεν ξέρουμε και αύριο πώς θα είναι η μέρα γιατί από ότι ακούσαμε ενδέχεται και αύριο να βρέξει. Είμαστε αφημένοι στην τύχη μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή φωτογραφίων: eurokinissi