ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σε αυτές τις φυλακές... εξοχικό μεταφέρθηκε ο πιστολέρο της 17Ν (pics)

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σε αυτές τις φυλακές... εξοχικό μεταφέρθηκε ο πιστολέρο της 17Ν (pics)

Στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή (03/08) ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά από αίτησή του, η οποία έγινε δεκτή με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (ΕΑΚΚΝ) Κασσαβέτειας, όπως είναι ο πλήρης τίτλος των Αγροτικών Φυλάκων, βρίσκεται σε οπτική επαφή από την Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), κοντά στο αεροδρόμιο Αγχίαλου στην πεδιάδα της Μαγνησίας.

Αποτελεί μάλιστα σχεδόν… παραθεριστική φυλακή, σχετικά με τις συνθήκες φύλαξης του Κορυδαλλού όπου κρατείτο από το 2003 ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη.

Εντύπωση προκαλούν και οι περιφράξεις της φυλακής όπως φαίνονται στις φωτογραφίες.

Απλό συρματόπλεγμα ύψους περίπου 1,60 μ. δίπλα στο δρόμο του χωριού με ένα απλό κυκλικό αγκαθωτό συρματόπλεγμα στο πάνω μέρος του…

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν που έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών σε 11 φορές ισόβια, μετήχθη στις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής.

Δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου όπως ο Κορυδαλλός.

Πηγή: evrytanika.gr