ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Φοβούνται για αναζωπυρώσεις στη Δαφνιώτισσα

Φωτιά Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Φοβούνται για αναζωπυρώσεις στη Δαφνιώτισσα

Φωτιά Τώρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, καθώς η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Δαφνιώτισσα, εξακολουθεί να καίει, αν και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Την ίδια ώρα σε πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Ανάληψη το απόγευμα της Δευτέρας (20/08), σύμφωνα με το patrisnews. Στο σημείο, ωστόσο, παραμένουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

4529308

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Δαφνιώτισσα το μεσημέρι, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Δαφνιώτισσα επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 30 οχήματα, 90 πυροσβέστες και τρία τμήματα πεζοπόρο. Μέχρι τη δύση του ηλίου στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν και τέσσερα εναέρια μέσα.

Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, παρότι νωρίτερα υπήρξε εισήγηση από την πυροσβεστική υπηρεσία για την ασφαλή απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ήλιδας, στο μέτωπο της Δαφνιώτισσας εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις εστίες φωτιές, γεγονός το οποίο κατέστησε αδύνατη την έγκαιρη κατάσβεσή τους.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έχει ζητήσει την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο δάσος ανάμεσα στις περιοχές Γεράκι και Ανάληψη, σύμφωνα με το patrisnews, οι εστίες ήταν δύο. Η φωτιά, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα άρχισε να κινείται προς το δρόμο για το χωριό Περιστέρι. Μάλιστα για αρκετή ώρα ο δρόμος προς το χωριό Ανάληψη παρέμενε κλειστός.

Σύμφωνα με την patrisnews, αξιωματικοί της Π.Υ. μιλούν για «οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών».

4529171

Με πληροφορίες από patrisnews και ΑΠΕ-ΜΠΕ