ΕΛΛΑΔΑ

Στον Έβρο Μητρετώδης και Κούκλατζης – Γιατί απορρίφθηκε η μετάθεσή τους

Στον Έβρο Μητρετώδης και Κούκλατζης – Γιατί απορρίφθηκε η μετάθεσή τους

Φύλλο πορείας για Λαγό Διδυμοτείχου έλαβαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί - Ζήτησαν να πάνε στο εξωτερικό αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό

Στις ιδιαίτερες πατρίδες του βρίσκονται πλέον μετά την απελευθέρωση τους από τους Τούρκους και την επιστροφή τους στην Ελλάδα τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης.

Τις επόμενες ημέρες όμως, ετοιμάζονται να παρουσιαστούν σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου, αφού εκεί μετατέθηκαν μετά την έξοδο τους απ’ τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου παρέμειναν κρατούμενοι παράνομα και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες για 167 ημέρες.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, οι δύο στρατιωτικοί είχαν ζητήσει μετάθεση στο εξωτερικό με το αίτημα τους να απορρίπτεται καθώς θα πρέπει να παραμείνουν στην χώρα διότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα όσα συνέβησαν κατά την σύλληψη τους και για την οποία έχει τρεις φορές… έχει αναβληθεί η κατάθεση της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή ο μεν Άγγελος Μητρετώδης ζήτησε να μετατεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει εκεί για λίγους μήνες και να εκπαιδευτεί σε «ειδικό σχολείο». Άλλωστε και τον περασμένο Ιανουάριο, πριν συλληφθεί απ’ τους Τούρκους την 1η Μαρτίου σε περίπολο στις Καστανιές, είχε προσπαθήσει να το πετύχει, αλλά ήρθε δεύτερος στην σχετική διαδικασία και έχασε την συγκεκριμένη μετάθεση. Όσον αφορά τον Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ζήτησε να πάει στην Κύπρο, αλλά ούτε και το δικό του αίτημα έγινε αποδεκτό.

Προφανώς η στρατιωτική ηγεσία θεώρησε ότι η μετάθεσή τους θα έστελνε… λάθος μηνύματα στο υπόλοιπο προσωπικό.