Επεισόδια Πολυτεχνείο: Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τη μάχη της Πατησίων

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας –…

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη: Φωτιές, οδοφράγματα και μολότοφ έξω από το ΑΠΘ (vids+pics)

Κουκουλοφόροι έσπασαν θρανία, έβαλαν φωτιές και έστησαν…

Γερμανός άφησε «παγωτό» τον Τσίπρα: «Ήρθατε εδώ για να δείτε κάτι πιο γ@μ...νο από την Ελλάδα;»

Αντιμέτωπος με την πιο άβολη ερώτηση που…

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αφού έβγαλαν «ανίκανο» τον πατέρα τους τώρα βλέπουν αρπαχτικά

Το δικαστικό θρίλερ μεταξύ των αδερφών Αγγελόπουλου…

Σεισμός στην Ηλεία

Σεισμική δόνηση ανησύχησε τους κατοίκους της Ηλείας…

Αλλάζουν όλα με την αστυνόμευση – Τι προβλέπει το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Αλλάζουν όλα με την αστυνόμευση – Τι προβλέπει το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα εντελώς νέο σύστημα αστυνόμευσης θα αρχίσει να εφαρμόζεται από αύριο. Η ΕΛ.ΑΣ. αλλάζει σε φιλοσοφία και σε πρακτικό επίπεδο τον τρόπο περιπολιών και γενικότερης αστυνόμευσης σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη νέα μορφή εγκληματικότητας αλλά και την πάγια επιθυμία του πολίτη να βλέπει περισσότερους αστυνομικούς στο δρόμο.

Οι βασικοί άξονες του νέου σχεδίου είναι μόνιμες περιπολίες εποχούμενες από τα κατά τόπους τμήματα, αλλαγή του ωραρίου των πεζών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και αλλαγή του ωραρίου βαρδιών των αστυνομικών.

Η βασική αρχή του νέου σχεδιασμού είναι η εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου να υπάρχει πάγια και μόνο για περιπολίες συγκεκριμένος αριθμός περιπολικών σε κάθε τμήμα και θα απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε άλλο λόγο πέραν της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Μάλιστα, οι ημερήσιες, πάγιες βάρδιες των περιπολικών θα είναι προσβάσιμες μέσω ενός online συστήματος στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ακόμα και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Το σχέδιο των πεζών περιπολιών που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα άρχισε να αποδίδει τουλάχιστον για την εφαρμογή του στο Πεδίον του Άρεως, πάρα το γεγονός ότι διαπιστώθηκε πως το πρόβλημα μεταφέρθηκε στους παράλληλους και κάθετους δρόμους γύρω από το πάρκο.

Το σχέδιο τώρα προβλέπει επέκταση του συγκεκριμένου σχεδίου αλλά οι περιπολίες των αστυνομικών δεν θα σταματούν τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr