ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Αστακός» η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς - Όλες οι προγραμματισμένες πορείες

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Αστακός» η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς - Όλες οι προγραμματισμένες πορείες

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος | Ειδήσεις: Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν από το πρωί της Πέμπτης (06/12/2018) στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., για τις εκδηλώσεις μνήμης αναφορικά με τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει σαφείς εντολές για ψυχραιμία και ήπια διαχείριση της πορείας των μαθητών που θα γίνει νωρίς το μεσημέρι.

Επιπλέον, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι οι αστυνομικοί πρέπει να προχωρούν σε προσαγωγές και συλλήψεις, σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών σε περιουσίες.

Πάντως, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να εισχωρήσουν στην πορεία των μαθητών και να προκαλέσουν επεισόδια.

Την ίδια ώρα, αυξημένα θα είναι τα μέτρα και το απόγευμα κατά τη διάρκεια της πορείας των αντιεξουσιαστικών ομάδων, με σοβαρό ενδεχόμενο κάποιοι να προσπαθήσουν να μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε πεδίο συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το ειδικό υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ., ο Αίαντας, που έκανε την εμφάνισή του στα επεισόδια του Πολυτεχνείου, θα βρίσκεται και πάλι σε κοντινή απόσταση από τα Εξάρχεια και θα επέμβει και πάλι, αν κριθεί αναγκαίο.

Οι Αρχές είναι σε μια συζήτηση με τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου, για το εάν θα δοθεί από απόψε το βράδυ το πανεπιστημιακό ίδρυμα για φύλαξη από την Αστυνομία, ώστε να μη χρησιμοποιηθεί από κάποιες ομάδες αύριο ως φρούριο, από το οποίο θα πετούν μολότοφ και ξύλα κουκουλοφόροι στους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, υπάρχει φόβος στις Αρχές για καταδρομικές σε αστυνομικά τμήματα και γι’ αυτό το λόγο παραμένουν οι διαταγές για την απομάκρυνση των οχημάτων από τον περίβολο των τμημάτων αλλά και αυξημένη προσοχή από τους σκοπούς.

Πάντως, εντολή για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας έχει δοθεί σε όλους τους αστυνομικούς ενώ στις στατικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων έχει δημιουργηθεί ένα αόρατο πλέγμα ασφαλείας γύρω τους, με μηχανές και αστυνομικούς με πολιτικά που θα περιπολούν γύρω από τις στατικές δυνάμεις, όπως στη διμοιρία που βρίσκεται στην Χαριλάου Τρικούπη.

Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται από το πρωί πάνω από τις δυο πορείες και θα δίνει συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι προγραμματισμένες πορείες και συγκεντρώσεις

Όπως κάθε χρόνο από το 2008, έτσι και φέτος, ανήμερα της 6ης του Δεκέμβρη, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια πριν δέκα χρόνια.

Μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στο ίδιο σημείο έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00.

Στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Τις αντίστοιχες ώρες με της Αθήνας, θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 18:00 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας, όπως η Πάτρα, η Λάρισα, η Κομοτηνή, τα Χανιά, τα Ιωάννινα και η Μυτιλήνη.

Διαβάστε επίσης:

Δώρο Χριστουγέννων, επιδόματα, κοινωνικό μέρισμα και συντάξεις: Δείτε πότε πληρωνόμαστε

Έτσι κλέβουν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς κινητών iphone

Φονικό Ρόδος: Η Ελένη μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της–Σε καρότσα αγροτικού μετέφεραν το πτώμα