ΠΑΙΔΕΙΑ

Σύνταγμα: Οι μαθητές στους δρόμους για την κλιματική αλλαγή - «Ας δράσουμε τώρα» (pics&vids)

Σύνταγμα: Οι μαθητές στους δρόμους για την κλιματική αλλαγή - «Ας δράσουμε τώρα» (pics&vids)

Οι Έλληνες μαθητές ένωσαν τις φωνές τους με τους μαθητές όλου του κόσμου, σήμερα, απαιτώντας πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής (20/09) μαθητές, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα μαθητών Fridays For Future, το οποίο διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Με συνθήματα, όπως «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Ας δράσουμε τώρα» και «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας», «Δεν έχουμε άλλο σπίτι σώστε τον πλανήτη», οι μαθητές ξεκίνησαν στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Μοναστηράκι, μέσω της οδού Ερμού. Μετά την άνοδο από την οδό Κολοκοτρώνη, η πορεία τους ολοκληρώθηκε μπροστά στη Βουλή.

Δείτε εικόνες από τη συγκέντρωση στη gallery που ακολουθεί:

Στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η Συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή, επίσης στην πλατεία Συντάγματος.

Οι δύο αυτές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εβδομάδας μαθητικών κινητοποιήσεων που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης:

Ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

«Βόμβα»: Ξανά στην Eurovision η Ελένη Φουρέιρα - Δεν θα πιστεύετε με ποια χώρα

Σχετικές ειδήσεις