ΠΑΙΔΕΙΑ

Δωρεά 500.000 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό από το ίδρυμα της COSCO για τη στήριξη 2.180 μαθητών

Δωρεά 500.000 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό από το ίδρυμα της COSCO για τη στήριξη 2.180 μαθητών
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.παρέλαβε την επιταγή από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του COSCO SHIPPING Charity Foundation
Ε.Ε.Σ.

Σχολεία από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καθώς και του Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνος θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Children Included”, το οποίο θα υλοποιήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με δωρεά ύψους 500.000 ευρώ του ιδρύματος COSCO SHIPPING Charity Foundation.

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη μαθητών ηλικίας 6 έως 18 ετών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ευάλωτων οικονομικά οικογενειών. Ο πρώτος άξονας του προγράμματος αφορά στην κάλυψη των δαπανών για την προετοιμασία (φροντιστηριακών μαθημάτων) 80 μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Εκτός από τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, στην επιλογή των ωφελούμενων μαθητών, θα παίξει ρόλο και ο γενικός βαθμός της Β΄ Λυκείου. Ο δεύτερος άξονας του προγράμματος περιλαμβάνει 30 εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις οποίες θα συμμετάσχουν 2.100 μαθητές ηλικίας 6 – 16 ετών. Οι δραστηριότητες με θεματικές την καινοτομία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, θα αποφασιστούν από τα σχολεία που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.

Η τελετή για την επικύρωση της συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το COSCO SHIPPING Charity Foundation, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (21/11/2019) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός παρέλαβε την επιταγή των 500.000 ευρώ από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του COSCO SHIPPING Charity Foundation, Fu Xiaoli δηλώνοντας τις θερμές του ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη του Ομίλου COSCO προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ο κ. Αυγερινός επισήμανε κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ότι η έναρξη του προγράμματος «συμπίπτει με τη νέα αναγεννητική προσπάθεια» στον Ε.Ε.Σ. που πραγματοποιείται από την «πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση».

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε., Yu Zenggang αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματος του Ομίλου COSCO, το οποίο έχει λάβει βραβεία στην Κίνα. Στην Ελλάδα, έχει πραγματοποιηθεί επίσης δωρεά στην Παραολυμπιακή Επιτροπή για τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

Το ίδρυμα του Ομίλου COSCO επισημοποιεί την παρουσία του στην Ελλάδα με το πρόγραμμα Children Included, σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Η κίνηση αυτή καταδεικνύει την πρόθεση της COSCO για ενεργότερη συμμετοχή στην ελληνική κοινωνία, στέλνοντας το μήνυμα ότι η παρουσία της είναι πολυδιάστατη και όχι μόνο οικονομική, πρόσθεσε. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στο ρεκόρ που «έσπασε» πρόσφατα ο ΟΛΠ με τη διακίνηση περισσοτέρων από 5 εκατ. κοντέινερ, αποδεικνύοντας ότι ο Οργανισμός μπαίνει σε νέα φάση. Τέλος, επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επενδύσεις του Ομίλου COSCO, οι οποίες «είναι σημαντικές τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η διευθύντρια του 7ου ΓΕΛ Πειραιά, Σμαράγδα Κόλλια, καθώς και ο υποδιευθυντής του 3ου Μουσικού Σχολείου Αθηνών, Νίκος Πρίγκας. Τα δύο αυτά σχολεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Ε.Σ και του ιδρύματος COSCO SHIPPING Charity Foundation. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από την παιδική χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, η οποία σε οκτώ μήνες θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Χορωδιών, έχοντας κατακτήσει το χρυσό δίπλωμα στον 3ο διεθνή διαγωνισμό χορωδιών της Interkultur.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης Βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη του Ε.Ε.Σ. και της COSCO, καθώς και εθελοντές των τριών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις