ΠΑΙΔΕΙΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα – Κλειστά σχολεία: Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών

Κοροναϊός στην Ελλάδα – Κλειστά σχολεία: Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών
INTIME NEWS

Το υπουργείο εξετάζει όλα τα σενάρια, ακόμα και την περίπτωση χρήσης περισσότερων ημερών από τα σχολεία για αναβολή λειτουργίας λόγω κοροναϊού, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Για τις απουσίες των μαθητών που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές με SARS- CoV-2, όπως είπε η κ. Ζαχαράκη, έχει ήδη σταλεί σχετική εγκύκλιος για ρύθμιση των απουσιών, με βάση της οποίας οι απουσίες καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται. Οι μαθητές, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, θα πρέπει μόνο να προσκομίσουν άμεσα στην εκάστοτε σχολική μονάδα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί η σχολική χρονιά, η κ. Ζαχαράκη απάντησε στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», πως με τα παρόντα στοιχεία και με τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, όπως είπε, καλύπτεται και με την αξιοποίηση των μέτρων που ήδη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όπως η αξιοποίηση περιπάτων, κάποιων ημερών που θα μπορούσε να γίνει γιορτή, υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέρες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και μπορεί να γίνει και από το σύλλογο διδασκόντων μία αναδιατύπωση του προγράμματος.

Για το θέμα των παρελάσεων, η υφυπουργός Παιδείας είπε πως ακόμα δεν υπάρχει απόφαση, όπως επίσης και για τις γιορτές, καθώς εξήγησε ότι όλα τα στοιχεία αλλάζουν και σε όλο τον κόσμο υπάρχει μία κλιμάκωση μέτρων ανάλογα και με τα κρούσματα και ανάλογα με την επιδείνωση ή όχι του ιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Καλπάζει» ο κοροναϊός: Τρόμος για παγκόσμια εξάπλωση - Πλησιάζουν τους 1.700 οι νεκροί

Κοροναϊός: Αποκάλυψη - «βόμβα» καθηγητή Ιατρικής για τρία από τα κρούσματα στην Αττική

Κοροναϊός - Εικόνες πανικού στην Ιταλία: Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ – Άδειασαν τα ράφια (pics)