ΠΑΙΔΕΙΑ

Κορονοϊός: Πότε επιστρέφουν οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια - Τι ισχύει για τα δημοτικά

Κορονοϊός: Πότε επιστρέφουν οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια - Τι ισχύει για τα δημοτικά
In Τime

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Από την Τετάρτη 6 Μαΐου θα πρέπει οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ ΔΕ).

Σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο, θα ακολουθήσουν νεότερες ενημερώσεις με λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Κεραμέως: Πότε αναμένεται η απόφαση για δημοτικά και νηπιαγωγεία

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο ζήτημα που απασχολεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και δεν είναι άλλο από το άνοιγμα των σχολείων.

«Από την αρχή αυτής της κρίσης ακούμε τους ειδικούς», τόνισε η Νίκη Κεραμέως. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να επισημανθεί ότι το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για τη σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δομών έχει την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, είπε.

«Το μάθημα εκ περιτροπής έχει γίνει για συγκεκριμένους λόγους», τόνισε η κ. Κεραμέως , ωστόσο συνοδεύεται από μια πιο εντατική διαδικασία. Όπως είπε, θα υπάρχουν οδηγίες για το πώς οι μαθητές θα καλύπτουν την ύλη από το σπίτι.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα. Παίρνουμε μέτρα προστασίας και έχουμε χρέος να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να μπουν στη νέα κανονικότητα».

Σχετικά με το θέμα των προαγωγικών εξετάσεων, η υπουργός είπε ότι «επικεντρώσαμε περισσότερο στην κάλυψη της ύλης και όχι τόσο στις εξετάσεις», για να μπορέσουν τα παιδιά να μεταβούν στην επόμενη τάξη.

Για τους μαθητές που δεν θα πάνε στο σχολείο προβλέπεται αναμετάδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο και σβήσιμο απουσιών.

Συγκεκριμένα, δεν θα προσμετρηθεί η απουσία σε μαθητές που θα δηλώσουν, με βεβαίωση γονέων, ότι στο σπίτι κατοικεί άτομο ευπαθούς ομάδας ή που έχει νοσήσει.

«Δεν θέλουμε να βάλουμε κι άλλη γραφειοκρατία. Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες πολίτες.»

Τέλος, η υπουργός είπε ότι στα σχολεία η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Οδηγίες μετακίνησης με ΜΜΜ στη «νέα καθημερινότητα»