ΠΑΙΔΕΙΑ

Κορονοϊός- Κεραμέως: Αυτή θα είναι η «τιμωρία» για τους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα

Κορονοϊός- Κεραμέως: Αυτή θα είναι η «τιμωρία» για τους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα

Άνοιγμα σχολείων: Τον τρόπο με τον οποίο θα επιβάλλονται κυρώσεις στους μαθητές που θα πηγαίνουν χωρίς μάσκα στο σχολείο εξήγησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA. 

Απουσία θα παίρνουν οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα στο σχολείο, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής και εκτός από ασφαλής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ασπίδα που προστατεύει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός που θα στείλει το παιδί του σχολείο χωρίς μάσκα. Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα. Αν κάποιος δεν φοράει μάσκα δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει μαθητής στην τάξη χωρίς μάσκα. Μιλάμε για την προστασία της δημόσιας υγείας», ανάφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε πως «όπως είναι υποχρεωτικό να φοράμε την μάσκα στα μέσα μεταφοράς το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα μπορεί κανείς να μην φοράει μάσκα στο σχολείο» τόνισε.

Ειδικά για τους μαθητές, η κυρία Καραμέως είπε ότι όποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα θα παίρνει απουσία.

Ερωτηθείσα τις μικρές ηλικίες που θα πάνε σχολείο η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε «από 4 ετών δηλαδή και από το προνήπιο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας» είπε και πρόσθεσε πως «έχει αποδειχθεί ότι τα πολύ μικρά παιδιά είναι πιο προσαρμοστικά».

Προέτρεψε δε για ακόμα μια φορά τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο ώστε να μην περνούν πολλές ώρες με τις πιο ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι με την ανακοίνωση Μητσοτάκη για τα χωρικά ύδατα – Τι γράφουν