ΠΑΙΔΕΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Αγγλικά στα Νηπιαγωγεία, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό

Δημοτικό σχολείο μαθητές Νίκη Κεραμέως
Η Νίκη Κεραμέως σε επίσκεψή της σε δημοτικό σχολείο
INTIME

Το μάθημα των Αγγλικών στα νηπιαγωγεία και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε Δημοτικό και Γυμνάσιο αποτελούν δύο από τις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας στα σχολεία για την επόμενη σχολική χρονιά

Διαφορετικό θα είναι από την επόμενη σχολική χρονιά το πρόγραμμα σπουδών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά όπου θα γίνουν υποχρεωτικά, μεταξύ άλλων, τα Αγγλικά και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αντίστοιχα.

Στο νέο τύπου σχολείου που παρουσίασε την Τετάρτη η Νίκη Κεραμέως προβλέπεται η εκμάθηση αγγλικών σε όλα τα νηπιαγωγεία αλλά και μαθήματα δεξιοτήτων που θα διδάσκονται στα δημοτικά και τα γυμνάσια και τα οποία θα αφορούν τη διατροφή και τη σεξουαλική διαπιαδαγώγηση, την επιχειρηματικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι αλλαγές αυτές που θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά και η ολοκλήρωση των νέων προγραμμάτων σπουδών, οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και η εκκίνηση λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Επιμορφώσεων συζητήθηκαν σε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας που είχε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τη διοίκηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Όπως ανακοινώθηκε τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων τα οποία φέτος εφαρμόστηκαν πιλοτικά σε 218 νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια περιλαμβάνουν τέσσερις θεματικούς κύκλους, με υπο-θεματικές σταθμισμένες ανά ηλικία και εκπαιδευτική βαθμίδα.

Δείτε στη Gallery τους θεματικούς κύκλους και τις υπο-θεματικές

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, επίσης, νέα σειρά επιμορφώσεων των εκπαιδευτικών η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο μήνα, εκκινώντας με επιμορφώσεις στη διδασκαλία δεξιοτήτων σε σύνολο άνω των 70.000 εκπαιδευτικών και συνεχίζοντας με το πρόγραμμα των Αγγλικών στα νηπιαγωγεία.

Όσον αφορά τα νέα Προγράμματα Σπουδών γενικής εκπαίδευσης που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2021, θα δημοσιευτούν και θα παραδοθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα μέσω διαδραστικού, ψηφιακού συστήματος.

Παράλληλα, προγραμματίζεται η μεταρρύθμιση του «πολλαπλού βιβλίου». Η κατάργηση του μονοπωλίου του ενός και μοναδικού σχολικού εγχειριδίου συνάδει πλήρως με τη φιλοσοφία των νέων Προγραμμάτων Σπουδών ώστε ο εκπαιδευτικός/μαθητής να μπορεί με κριτική σκέψη να συνδυάσει πληροφορία από πολλές πηγές.

Όλα τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή και προγραμματίζεται να ενισχυθούν από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για την ανάπτυξη επιπλέον ψηφιακού υλικού και εφαρμογών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πόλεμος για τις στολές στην κηδεια- Έξαλλη η βασίλισσα Ελισάβετ