ΠΑΙΔΕΙΑ

ΟΑΕΔ - Google: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 4.000 ανέργους στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης

Google

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο νέο διαδικτυακό «πρόγραμμα κατάρτισης για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή» για 4.000 ανέργους.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021, στις 23:59.

Η νέα δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Google Ελλάδας, που ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν για τους ανέργους από τη Google Ελλάδας, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και περιλαμβάνει διαδικτυακή σύγχρονη κατάρτιση διάρκειας 35 ωρών, που θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα δύο εβδομάδων, στις βασικές αρχές επιχειρηματικότητας, προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να δημιουργήσουν ένα επιχειρηματικό πλάνο και να ξεκινήσουν μία νέα βιώσιμη νεοφυή επιχείρηση (start-up).

Μέσα από αυτό το διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης καλύπτονται βασικές έννοιες του επιχειρείν, όπως η ταυτότητα της επιχείρησης, η διαχείριση της αγοράς, η εδραίωση της επιχείρησης στο διαδίκτυο, η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, κλπ.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, κάθε ωφελούμενος θα λάβει βεβαίωση παρακολούθησης από τη Google.

Οι ωφελούμενοι

Από το πρόγραμμα κατάρτισης θα ωφεληθούν 4.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, εκ των οποίων 3.000, ηλικίας έως 29 ετών και 1.000 άνεργοι, ηλικίας από 30 έως 45 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώσεις αγγλικής γλώσσας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-programma-katartises-gia-te-demiourgia-neon-epikheireseon-ste-psephiake-epokhe

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν Πρόγραμμα Κατάρτισης για τη Δημιουργία Νέων Επιχειρήσεων στην Ψηφιακή Εποχή.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και, στη συνέχεια, θα σταλεί στους ωφελούμενους e-mail από τον ΟΑΕΔ με οδηγίες σχετικά με την εγγραφή και την παρακολούθηση του προγράμματος.

Τα διαδικτυακά μαθήματα και συνολικά το πρόγραμμα θα λήξουν στις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Τη δράση θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, για την προώθηση νέων ανέργων στην αυτοαπασχόληση, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, το οποίο σχεδιάζει να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα επιχορήγησης νέων επιχειρήσεων, που θα χρηματοδοτήσει 4.000 επιχειρηματικά σχέδια με 14.800 ευρώ για 12 μήνες, για τη δημιουργία νεοφυούς επιχείρησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: «Ψυχρό μέτωπο» φέρνει βροχές και καταιγίδες - Πώς θα κινηθεί

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: «Μάχη» με τις φλόγες σε εργοστάσιο ξυλείας - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής