ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2022 - Αλέξανδρος Κόπτσης: Τι είπε για τις απουσίες

Πανελλήνιες 2022 - Αλέξανδρος Κόπτσης: Τι είπε για τις απουσίες
«Είμαστε πανέτοιμοι. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Πανελλήνιες εξετάσεις: «Εμείς ζητάμε απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας και όταν χρειάζεται κάποια ευελιξία εκεί τα όρια δεν είναι πάντα ευδιάκριτα»

«Είμαστε πανέτοιμοι. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος βρέθηκε στο 3ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας για να επιβλέψει τη διαδικασία.

Ερωτηθείς για το θέμα που έχει ανακύψει με προβλήματα απουσιών που στέρησαν σε μαθητές τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις είπε πως θέματα φοίτησης είναι ευθύνη του συλλόγου διδασκόντων.

«Έχουμε ανατροφοδότηση συνεχώς από τα σχολεία. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό έχει αναφερθεί σε γυμνάσιο και σε ένα λύκειο αλλά αυτά είναι αποφάσεις των διδασκόντων εμείς έχουμε αποστείλει εγκύκλιο για μη προσμέτρηση απουσιών για λόγους ανώτερης βίας που δεν ευθύνονται τα παιδιά και εκείνοι τους καθορίζουν. Εμείς ζητάμε απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας και όταν χρειάζεται κάποια ευελιξία εκεί τα όρια δεν είναι πάντα ευδιάκριτα», σημείωσε και τόνισε πως «αν υπάρχει συνεχής επικοινωνία των διδασκόντων με το σπίτι αυτά τα θέματα λύνονται για να μη φτάνουμε τελευταία στιγμή. Υπάρχουν διέξοδοι».

Ειδικά για το θέμα με το σχολείο της Θεσσαλονίκης που ήρθε στο φως μέσω της ΕΡΤ και της εκπομπής Από τις 6 είπε πως γίνεται έρευνα και η εικόνα που έχει δοθεί από εκεί είναι διαφορετική.

Σχετικές ειδήσεις