ΠΑΙΔΕΙΑ

Μηχανογραφικό 2022: Πώς να το συμπληρώσετε σωστά - Πότε ανακοινώνονται βαθμοί και βάσεις (vid)

Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων 2022
Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων 2022
INTIME NEWS

Αγωνία για την ελάχιστη βάση εισαγωγής - Πότε ανακοινώνονται οι βαθμοί και οι βάσεις 2022

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικές εξετάσεων 2022 αναμένεται να μπει σε λίγες ημέρες, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι βαθμοί θα βγουν την επόμενη Τρίτη στις 28 Ιουνίου. Παράλληλα οι βάσεις εισαγωγής 2022 στα ΑΕΙ αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Από την Τρίτη 21 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου μπορούν οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 να απευθύνονται στο Λύκειό τους προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας για να μπορέσουν να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Παράλληλα, την αύξηση του αριθμού των ειδικοτήτων που θα παρέχονται στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας ενώ αυξημένες θα είναι και οι ειδικότητες αλλά και οι θέσεις στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι υποψήφιοι μέσω Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αναβάθμιση και ανάδειξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Συμβουλές για να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό σας

Ωστόσο η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου για φέτος αποδεικνύεται μια περίπλοκη υπόθεση, καθώς διαφορετικά τμήματα θα απαιτούν διαφορετικό συνδυασμό μορίων για την είσοδο στα προγράμματα τους.

Ο Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας μίλησε στην ΕΡΤ για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων λέγοντας ότι «η αποτυχία πουλάει». Κάλεσε, μάλιστα, τους τελειόφοιτους να εστιάσουν την προσοχή τους στο πώς θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους και να διαλέξουν σχολές που τους αρέσουν. Όπως υπογράμμισε, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να παρασύρονται από συμβουλές άλλων ή προβλέψεις.

«Τα παιδιά να μην πανικοβάλλονται με τους βαθμούς τους. Να ασχοληθούν με το μηχανογραφικό τους πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογιών», συμβούλευσε ο ειδικός. Και όπως είπε, «η μεγάλη αγωνία όλων είναι τι θα γίνει με την ελάχιστη βάση εισαγωγής» καθώς «υπάρχει μία γενικότερη αίσθηση αποτυχίας».

«Οι μαθητές ας επικεντρωθούν σε αυτό: Να ψάξουν να βρουν τις σχολές που πραγματικά τους αρέσουν», τόνισε ο κ. Στρατηγάκης.

Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2022: Οι 3 τρόποι για να δείτε τις βαθμολογίες

Τρεις είναι οι τρόποι για να δείτε τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2022:

  • Με SMS στο κινητό που δηλώνουν στην πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr,
  • Μπαίνοντας στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr,
  • Τέλος, θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2022