ΠΑΙΔΕΙΑ

Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: Ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Σχολική αίθουσα
In Τime

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για Πρότυπα Σχολεία και Πειραματικά Σχολεία, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Συνεχίζεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η υποβολή αιτήσεων από γονείς και κηδεμόνες για τη συμμετοχή μαθητών στις διαδικασίες εισαγωγής τους σε Πρότυπο Σχολείο (Π.Σ.) ή Πειραματικό Σχολείο (ΠΕΙ.Σ.).

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00, προσβάσιμη στο σύνδεσμο ΕΔΩ.

Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την υποβολή της αίτησής τους, μπορούν να συμπληρώσουν το κινητό τους τηλέφωνο, στο οποίο θα λάβουν τα εξής ενημερωτικά γραπτά μηνύματα (SMS):

  • α. ως προς το εξεταστικό κέντρο και τον κωδικό υποψηφίου, καθώς και για τα αποτελέσματα των Πρότυπων (2 μηνύματα),
  • β. τα αποτελέσματα της κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων (1 μήνυμα).

Υπενθυμίζεται ότι κάθε μαθητής/μαθήτρια μπορεί να είναι υποψήφιοι σε έως 2 Πρότυπα Σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια) και έως 1 Πειραματικό Σχολείο (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) ταυτόχρονα.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία είναι το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και η ημερομηνία διεξαγωγής της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία και της απόδοσης του τυχαίου Αριθμού Προτεραιότητας σε περίπτωση ισοβαθμίας στα Πρότυπα Σχολεία είναι η Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, όπως έχουν ήδη ανακοινωθεί, για πρώτη φορά τόσο νωρίς, από τις 7 Σεπτεμβρίου 2022.

Η διαδικασία εισαγωγής σε Πρότυπα Σχολεία και Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη διαδικασία εισαγωγής σε Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και ο πλήρης κατάλογος Προτύπων Σχολείων και Πειραματικών Σχολείων ΕΔΩ.