ΠΑΙΔΕΙΑ

Νέα σχολική χρονιά: Ανοίγουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Νέα σχολική χρονιά: Ανοίγουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα των κατ΄εξαίρεση ηλεκτρονικών εγγραφών για ΓΕ.Λ - ΕΠΑ.Λ. 

Η διαδικασία θα διαρκέσει έως το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής-ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ – ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών και μαθητριών ή τους ίδους, εφόσον είναι ενήλικοι, σε λειτουργούντα τμήματα.

Επίσης, από 11 μέχρι 15 μέχρι Σεπτεμβρίου, και ώρα 23:59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής – ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

Η έγκριση των εκπρόθεσμων εγγραφών πραγματοποιείται από τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι εκτυπώνουν την Ηλεκτρονική Αίτηση και την καταθέτουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στους Διευθυντές των σχολείων, προκειμένου στη συνέχεια να τα αποστείλει στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι αιτήσεις για την κατ΄ εξαίρεση και εκπρόθεσμη εγγραφή στα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, στα παραπάνω χρονικά διαστήματα, θα υποβληθούν χειρόγραφα (εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-εγγραφές) στο Π.ΕΠΑ.Λ. προτίμησης.