ΠΑΙΔΕΙΑ

Απομακρύνθηκε διευθυντής σχολείου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς

Απομακρύνθηκε διευθυντής σχολείου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς
Η απόφαση της απομάκρυνσης ανακοινώθηκε από την Ζέττα Μακρή στη Βουλή
Φωτ.: Eurokinissi

Η απόφαση για την απομάκρυνση του διευθυντή ελήφθη μετά από σχετικές αναφορές τόσο μαθητών όσο και γονέων και καθηγητών

Την απομάκρυνση διευθυντή σχολείου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στη Βουλή.

Η απόφαση για την απομάκρυνση του διευθυντή του 10ου Λυκείου Πειραιά ελήφθη μετά από σχετικές αναφορές τόσο μαθητών όσο και γονέων και καθηγητών.

Οι διαμαρτυρίες των μαθητών στο 10ο Λύκειο Πειραιά, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ’ Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά, του Συλλόγου Διδασκόντων καθώς και της ΕΛΜΕ Πειραιά ήταν αρκετές για αρκετούς μήνες, ενώ μαθητές είχαν προχωρήσει και σε καταλήψεις.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μετά από αναφορά Βουλευτών του ΚΚΕ, σχετικά με την αντικατάσταση του διευθυντή του 10ου Λυκείου Πειραιά, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο του οικείου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, με το με αριθμ. Ε.Π. 525/14-12-2023 έγγραφο, έδωσε εντολή διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους.

Επειδή όμως κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση άργησαν να προσκομισθούν στην ανακρίτρια και πλήθος νέων καταγγελιών κατατέθηκαν στη Δ.Δ.Ε. Πειραιά, ο Δ/ντης Δ.Ε. Πειραιά με το με αριθμ. Ε.Π.10164/03-04-2024 αποφάσισε την απομάκρυνση του Δ/ντη του 10ου Γ.Ε.Λ.[...] από το συγκεκριμένο σχολείο και την προσωρινή του τοποθέτηση στη Δ.Δ.Ε. Πειραιά για τη διευκόλυνση του ανακριτικού έργου. Η σχολική μονάδα λειτουργεί κανονικά από 29-03-2024 έως και σήμερα. Ως προς το θέμα της κατάληψης, η Δ.Δ.Ε. Πειραιά προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, όπως υπενθύμιση υποχρέωσης τηλεκπαίδευσης και ενημέρωση...».