ΠΑΙΔΕΙΑ

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των Βάσεων 2016

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των Βάσεων 2016

Τέλος λαμβάνει η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, που διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς την Τετάρτη (24/08/2016) ανακοινώνονται οι Βάσεις 2016 Εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μολονότιη Σία Αναγνωστοπούλου μιλούσε για ανακοίνωση την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, μεγάλη άνοδο εκτιμάται ότι θα καταγράψουν οι Ιατρικές και Φαρμακευτικές Σχολές, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ πτώση αναμένεται να παρουσιάσουν οι βάσεις σε Οικονομικές Σχολές και Παιδαγωγικά.

Σταθερές θα είναι οι βάσεις εισαγωγής σε Νομικές και Φιλοσοφικές Σχολές όλης της χώρας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις Βάσεις 2016 μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

• Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους.

• Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Mπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016

Τι λένε οι εκτιμήσεις:

Στο 1ο πεδίο, οι κάτω του μετρίου επιδόσεις στα Αρχαία σε συνδυασμό με τις περιορισμένες σχολές αλλά και θέσεις εισακτέων θα διατηρήσει τα επίπεδα των βάσεων σταθερά, με πιθανές εκπλήξεις σε σχολές της περιφέρειας.

Στο 2ο πεδίο, οι πολυτεχνικές σχολές του ΕΜΠ, αναμένεται να σημειώσουν άνοδο έως και 500 μόρια. Τα ΤΕΙ του πεδίου αυτού θα παρουσιάσουν πτώση.

Στο 3ο πεδίο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι υψηλοί βαθμοί και οι θετική ανταπόκριση των υποψηφίων στα μαθήματα του πεδίου αυτού διατηρούν τις βάσεις στα ύψη. Η Ιατρική Αθηνών και Θεσ/κης θα βρεθούν πάνω από τις 19.000 μόρια η πρώτη και οριακά η δεύτερη. Επίσης άνοδο 500 μορίων θα έχουν η Φαρμακευτική, Βιολογία και Κτηνιατρική. Και στα ΤΕΙ οι βάσεις θα είναι υψηλές.

Στο 4ο πεδίο, αναμένονται εκπλήξεις στις παιδαγωγικές σχολές. Αναμένεται να εισαχθούν υποψήφιοι με χαμηλότατους βαθμούς ακόμα και κάτω του 10.

Στο 5ο πεδίο, οι προβλέψεις μιλούν για πτώση ακόμα και σε πρωτοκλασάτες σχολές. Στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα αναμένεται πτώση 300-700 μορίων, ενώ σε αυτά της περιφέρειας οι βάσεις εισαγωγής θα κυμανθούν μεταξύ 12.000 και 13.000 μορίων. Ίδιο σκηνικό και για τα ΤΕΙ αυτού του πεδίου που η πτώση μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.000 μόρια!

Σχετικές ειδήσεις