ΕΛΛΑΔΑ

Υγειονομική βόμβα στο Αίγιο: 10.000 τόνοι σκουπιδιών πνίγουν την πόλη

Υγειονομική βόμβα στο Αίγιο: 10.000 τόνοι σκουπιδιών πνίγουν την πόλη

Τριτοκοσμικές εικόνες για ακόμα μια φορά στο Αίγιο με την δημόσια υγεία να τίθεται σε κίνδυνο από τους τόνους σκουπιδιών που βρίσκονται παντού.

Σε πολλές γειτονιές τα σκουπίδια έχουν να μαζευτούν από το Πάσχα με αποτέλεσμα να βρίσκονται στους δρόμους περίπου 10.000 τόνοι σύμφωνα με το pelop.gr.

Πριν από περίπου δέκα μέρες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία του υφυπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου και του δήμαρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου για το θέμα χωρίς όμως να καταλήξουν σε οριστική λύση καθώς δεν υπάρχουν ΧΥΤΑ για να τα δεχθούν.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη για την πόλη αλλά επαναλαμβανόμενη από τη στιγμή που οι χωματερές – στις οποίες στηριζόταν ο Δήμος- έκλεισαν. Τα περισσότερα σκουπίδια οδηγούνται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας αλλά και στον ΧΥΤΑ Αιγείρας ο οποίος όμως αδυνατεί να απορροφήσει όλο τον όγκο σκουπιδιών που παράγεται.

Το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί οδήγησε τους κατοίκους σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Αγίας Λαύρας και κατόπιν κινήθηκαν στο Δημαρχείο, επιδίδοντας ψήφισμα στο δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως άμεσα θα αρχίσει η περισυλλογή των απορριμμάτων με τους κατοίκους όμως να ζητούν οριστική λύση. Η απερχόμενη δημοτική αρχή δείχνει να μην μπορεί πλέον να κάνει και πολλά πράγματα μέχρι τις 31 Αυγούστου, οπότε και αναλαμβάνει το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε φωτογραφίες από την δραματική κατάσταση στο Αίγιο

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Ποιοι θα λάβουν έως 7.338 ευρώ – Δείτε πότε θα τα πάρετε