ΕΛΛΑΔΑ

Τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ τα έσοδα από το χαράτσι

Τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ τα έσοδα από το χαράτσι

Την εκτίμηση ότι θα ξεπεραστεί ο στόχος της κυβέρνησης ύψους 1,7 δισ. ευρώ από το χαράτσι για τα ακίνητα, εξέφρασε στέλεχος της ΔΕΗ στο πρακτορείο Reuters.

Μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί 650 εκατ. ευρώ, αριθμός που υποδηλώνει ότι το τελικό ποσό ενδέχεται να ξεπεράσει τον αρχικό στόχο.

"Αυτό (το νούμερο) σημαίνει ότι θα φτάσουμε τον στόχο για 1,7 δισ. ευρώ για φέτος, εγώ τα βλέπω τα έσοδα στα 2 δισ. ευρώ", ανέφερε σχετικά.

Απαισιόδοξος ο Ζερβός για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ

"Το τέταρτο τρίμηνο θα είναι κακό, όπως ήταν και το τρίτο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση χρέους ύψους 1,2 δισ. ευρώ που λήγει το 2012, εκ των οποίων τα 700 εκατ. περίπου λήγουν στα τέλη του πρώτου τριμήνου, πρόσθεσε ο Ζερβός.

Η ΔΕΗ ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει εντός του Δεκεμβρίου τις προτεινόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες θα βοηθήσουν την επιχείρηση να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της ύφεσης.

Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο ίδιο συνέδριο δήλωσε ότι τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων 10 ημερών.