ΕΛΛΑΔΑ

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Υγειονομική και ναυαγοσωστική κάλυψη από τον Ερυθρό Σταυρό

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Υγειονομική και ναυαγοσωστική κάλυψη από τον Ερυθρό Σταυρό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου 2019, θα διεξαχθούν οι ΙΙ Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες στην Πάτρα. Την υγειονομική και ναυαγοσωστική κάλυψη των αγώνων, έχει αναλάβει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός επισκέφτηκε τα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της «Πάτρας 2019» Νίκο Παπαδημάτο, τον Γενικό Διευθυντή της διοργάνωσης Ηλία Δαλαίνα και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ανδρέα Μαζαράκη, την Τετάρτη (07/08/2019). Οι δύο πλευρές συνομολόγησαν και συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την κάλυψη των Αγώνων.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα διαθέσει για τις ανάγκες των Αγώνων 65 εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, ενώ παράλληλα θα προμηθεύσει την Οργανωτική Επιτροπή με αναλώσιμο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, με ναυαγοσωστικό σκάφος και με ένα τροχόσπιτο το οποίο θα λειτουργήσει ως ιατρείο.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. τόνισε: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό και εθελοντικό οργανισμό στη χώρα και ενεργοποιείται όχι μόνο για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, αλλά και για να προσφέρει την πολύπλευρη, πολυδιάστατη και πολυσήμαντη δράση του σε σπουδαία αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα. Το εθελοντικό πνεύμα μας επιτάσσει την παρουσία των εθελοντών μας, οι οποίοι με την εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση τους οσάκις κληθούν, προσφέρουν αποτελεσματικές και ασφαλείς υπηρεσίες. Στην περίπτωση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, εκτός από το πολυάριθμο ανθρώπινο δυναμικό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα προσφέρει επίσης τις αναγκαίες ποσότητες φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού όπως και τον απαραίτητο εξοπλισμό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις