ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Στο νησί μεταβαίνει ο ΓΓΠΠ Νίκος Χαρδαλιάς

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Στο νησί μεταβαίνει ο ΓΓΠΠ Νίκος Χαρδαλιάς

Πτώση ελικοπτέρου: Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στον Πόρο προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του νησιού.

Παράλληλα, σε λίγη ώρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με τον δήμαρχο Πόρου και εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων στο κέντρο εκπαίδευσης του νησιού.

Εν τω μεταξύ τα αίτια πίσω από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην περιοχή της Πόρου ψάχνουν οι εμπειρογνώμονες, προκειμένου να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τις περιγραφές που έχουν περισυλλεχθεί από αυτόπτες μάρτυρες, το επικρατέστερο σενάριο «δείχνει» μηχανική βλάβη.Όπως υποστήριξε κάτοικος της περιοχής το ελικόπτερο είχε προσπαθήσει να απογειωθεί τουλάχιστον μία φόρα φορά προτού εκραγεί στον αέρα. Άλλη μαρτυρία αναφέρει ότι το ελικόπτερο επιχείρησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και τότε έπεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ, με συνέπεια να συντριβεί.

Δείτε το βίντεο:

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να φέρει στο «φως» η έρευνα που η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, τα οποία θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Όσον αφορά το χρονικό της τραγωδίας, ο έμπειρος πιλότος Ν.Κ. ειχε ξεκινήσει με ένα ελικόπτερο τύπου Agusta A109 από το Κρανίδι για να παραλάβει δύο επιβάτες από τον Γαλατά και να τους μεταφέρει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στις 15:32 το μεσημέρι της Τρίτης, ο πιλότος επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά. Μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

Δείτε την gallery:

Τι συνέβη

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο φάνηκε να κάνει χαμηλή πτήση. «Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε ένας από αυτούς. «Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», είπε στην ΕΡΤ ο Θανάσης Βλαντός. Στη συνέχεια επισήμανε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες προηγήθηκε πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε εναέρια καλώδια της ΔΕΗ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2019: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων – Πότε ανακοινώνονται

Φωτιά στην Εύβοια: Το κινητό «καίει» τον 33χρονο – Συνεχίζονται οι ανακρίσεις από την Πυροσβεστική

Σχετικές ειδήσεις