ΕΛΛΑΔΑ

Οριοθετημένη η δασική πυρκαγιά στον Διόνυσο - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (pics&vid)

Οριοθετημένη η δασική πυρκαγιά στον Διόνυσο - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (pics&vid)
Φωτό αρχείου
INTIME NEWS

Φωτιά: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στον Διόνυσο καθώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να την οριοθετήσουν - Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης

 

 

Συναγερμός σήμερα αργά το βράδυ της Παρασκευής (24/8) στην Πυροσβεστική ύστερα από κλήση για φωτιά στην περιοχή του Διόνυσου, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Διονύσου με την οδό Γαίας.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, οι άνδρες της οποίας κατάφεραν θέσουν σε ύφεση τη δασική πυρκαγιά και να την οριοθετήσουν.

Για την επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν συνολικά 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα. Πιο αναλυτικά, επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 άτομα ενώ συνδράμουν και εθελοντικά οχήματα.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής. Συνολικά επιχείρησαν: 501 πυροσβέστες, 217 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 Ε/Π, 5 Α/Φ και 4 PZL. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και ο Ελληνικός Στρατός.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, προβλέπεται: Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη).

Για τις ανωτέρω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. καθώς και το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.

Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Η Πυροσβεστική συστήνει: Μόλις αντιληφθείτε πυρκαγιά, τηλεφωνήστε αμέσως στο 199, δώστε σαφείς πληροφορίες για:
- την τοποθεσία, το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε
- τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά
- το είδος της βλάστησης που καίγεται
- την κατεύθυνση της πυρκαγιάς

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: «Τους σκότωσα γιατί επιτέθηκαν στη μητέρα μου» - Τι είπε ο δράστης του διπλού φονικού

Ελισάβετ Ναζλίδου: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού (pics)

Σχετικές ειδήσεις