ΕΛΛΑΔΑ

Στη Θεσσαλονίκη 1416 πρόσφυγες από τη Μόρια: Θα μεταφερθούν σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη 1416 πρόσφυγες από τη Μόρια: Θα μεταφερθούν σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα
seleo.gr

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η επιχείρηση μετακίνησης 1500 αιτούντων άσυλο που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες και οι οποίοι διέμεναν κυρίως στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Συνολικά μετακινήθηκαν με δυο ναυλωμένα καράβια 1416 άτομα. Προορισμός τους το λιμάνι της Θεσσαονίκης.

Οι 635 μετακινήθηκαν στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας με το πλοίο «Καλντέρα Βίστα». Άλλοι 781 αναχώρησαν στις 6.30 το απόγευμα με το πλοίο «Άκουα Μπλου».

Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ, δύο πρόσφυγες που κυοφορούν προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της πόλης για να γεννήσουν.

Στο σύνολο τους σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου προστασίας του πολίτη από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα μετακινηθούν σε δομές της βόρειας Ελλάδας.

Οι 1000 περίπου θα εγκατασταθούν στην δομή της Νέας Καβάλας, σε περισσότερες από 200 κατάλληλα διασκευασμένες σκηνές. Και οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές άλλες δομές της βόρειας Ελλάδας.

Η μετακίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις δομές φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) και στη διάρκεια του ταξιδιού, κατάλληλο προσωπικό θα παρέχει υποστήριξη στους μεταφερόμενους.

Όπως τονίζεται η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται.

Δείτε φωτογραφίες του thestival.gr από τη Θεσσαλονίκη

Για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, το Υπουργείο προστασίας του πολίτη τονίζει πως οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χάρτης – πρόκληση από Ερντογάν: Η «γαλάζια πατρίδα» του σουλτάνου περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο

Σοκαριστικό βίντεο: Νεκρή γνωστή τραγουδίστρια επί σκηνής