ΕΛΛΑΔΑ

Ντροπή: Μούχλα και δυσοσμία στο χώρο του Βρετανικού Μουσείου που βρίσκονται τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ντροπή: Μούχλα και δυσοσμία στο χώρο του Βρετανικού Μουσείου που βρίσκονται τα γλυπτά του Παρθενώνα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου στην αίθουσα όπου εκτίθενται τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Ηρακλειώτες που επισκέφτηκαν πριν από κάποιες μέρες το Βρετανικό Μουσείο και θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα γλυπτά του Παρθενώνα, όπως καταγγέλλουν στο cretapost.gr, αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα και αράχνες.

Η οροφή είναι διαβρωμένη με εμφανή τα σημάδια από το πέρασμα του νερού, ενώ και στην τοιχοποιία δίπλα στα εκθέματα παρατηρείται μούχλα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Ηρακλειώτες επισκέπτες, στους τοίχους υπήρχαν και ιστοί από αράχνες, που όμως ο φωτογραφικός φακός του κινητού τους τηλεφώνου, δεν μπόρεσε να τους αποθανατίσει.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Τι υποστηρίζει το μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο -με γραπτή του δήλωση- υποστήριξε τότε ότι: «υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί». Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς «η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

Και ενώ οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν η εικόνα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί επισκέπτες του μουσείου είναι αυτή που μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω gallery.

Μιλώντας στο cretapost.gr οι επισκέπτες του Βρετανικού Μουσείου από το Ηράκλειο, αναφέρθηκαν στο φυλλάδιο που έχουν στην είσοδο της αίθουσας με τα ελληνικά εκθέματα και στο οποίο τονίζεται ότι οι επισκέπτες εκεί μπορούν να τα θαυμάσουν δωρεάν.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μίκαελ Σουμάχερ: Αποκάλυψη «βόμβα» για την κατάσταση της υγείας του

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Σχετικές ειδήσεις