ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Επιχειρείται πλειστηριασμός Α' κατοικίας

ΤΩΡΑ: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Επιχειρείται πλειστηριασμός Α' κατοικίας

Πρόκειται για σπίτι οικογένειας από τον Μαραθώνα που καταστράφηκε από πυρκαγιά το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα - Στην πυρκαγιά «έχασε» την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας - «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, καμιά οικογένεια στο δρόμο», αναφέρει το ΠΑΜΕ 

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Μαζική συγκέντρωση οργάνωσε το πρωί της Τετάρτης (18/09) το ΠΑΜΕ, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, προκειμένου να σταματήσει ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Καμιά οικογένεια στο δρόμο», αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του και καλεί σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 9 το πρωί στην Μαυροκορδάτου 13.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, ο πλειστηριασμός αφορά την πρώτη κατοικία οικογένειας από τον Μαραθώνα που καταστράφηκε από πυρκαγιά το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα.

Στην πυρκαγιά «έχασε» την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση, ωστόσο η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, με τους πρώτους να επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν το κτήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε τι είπαν στην κάμερα του Newsbomb.gr τα μέλη της οικογένειας:

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Μετά την «κανονικότητα» με το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» που ήρθε να σαρώσει μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός αυτής της «κανονικότητας» ή πρώτη κατοικία. Την Τετάρτη θα γίνει απόπειρα πλειστηριασμού σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα, πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας από τον Μαραθώνα που καταστράφηκε από πυρκαγιά το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα.

Στην πυρκαγιά «έχασε» την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση. Η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση, οι καταγγελίες για κατασχέσεις έρχονται βροχή. Καλούμε τον λαό να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του με την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια που τους έχει ανοίξει η όρεξη να αρπάξουν τον ιδρώτα και τον μόχθο για ένα κεραμίδι.

Θέλουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Να μην το επιτρέψουμε.
Καλούμε τα σωματεία, τις λαϊκές Επιτροπές να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τετάρτη 9 πμ στην Μαυροκορδάτου 13».