ΕΛΛΑΔΑ

ΓΕΝΟΠ: Αντίθετη στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

ΓΕΝΟΠ: Αντίθετη στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ εκφράζει την αντίθεσή της στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών, επισημαίνοντας ότι «οι καταναλωτές ως τα εύκολα θύματα καλούνται πληρώσουν μία ακόμη δυσβάστακτη αύξηση (την 11η μέσα σε2 2 χρόνια) εξαιτίας των απαράδεκτων και καταστροφικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ».


Ειδικά η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση εγκρίνει τις αυξήσεις που ζητά η ΔΕΗ, σε λίγους μήνες η διοίκηση της επιχείρησης θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει αυξήσεις «γιατί η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη» και ότι οι καταναλωτές ρεύματος από το 2013 θα πληρώνουν 600 εκατ. - 1,2 δις. ευρώ ετησίως επιπλέον σε εφαρμογή της Κοινοτικής οδηγίας για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αναφορικά με τα στοιχεία που επικαλείται, η Ομοσπονδία, αναφέρει πως φέτος 1,6 εκατ. νοικοκυριά με μικρές καταναλώσεις (έως 800 κιλοβατώρες) για το τετράμηνο πλήρωσαν αυξήσεις 11,1 % καθώς δεν εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.