ΕΛΛΑΔΑ

«Ντου» Ρουβίκωνα στο γραφείο του Βασίλη Κικίλια

«Ντου» Ρουβίκωνα στο γραφείο του Βασίλη Κικίλια

Μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έφοδο το μεσημέρι της Παρασκευής (18/10) στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομικής ρεπόρτερ του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν από το σημείο.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή ατόμου, που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό. Η προσαγωγή, τελικά, μετατράπηκε σε σύλληψη.

Δείτε φωτογραφίες από το περιστατικό:

Η απάντηση του Βασίλη Κικίλια

«Δεν τρομοκρατούμαι» απάντησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μέσω Twitter μετά την έφοδο στο γραφείο του, αναρτώντας και δύο φωτογραφίες από τα τρικάκια και τις μπογιές που πέταξαν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Αυτό είναι το tweet του Βασίλη Κικίλια:

Για τη δημόσια υγεία, το ΚΕΘΕΑ και τον Παναγιώτη-Ραφαήλ

Στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ αλλά και στην υπόθεση του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Ρουβίκωνας σε κείμενό του για την έφοδο στο γραφείο του υπουργού Υγείας, που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Κανείς δε θα περίμενε από κάποια κυβέρνηση, πόσο μάλλον μία δεξιά που εκπροσωπεί την "ελίτ" της κοινωνίας, να σώσει ζωές απλών ανθρώπων στηρίζοντας με νύχια και με δόντια τις δομές υγείας που παραπαίουν. Αντ’ αυτού, δυστυχώς, είναι αυτονόητη η απάνθρωπη στάση του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κλείνει μάτια και αυτιά μπροστά στα πιο ουσιαστικά προβλήματα του τομέα της υγείας, όπως μικρά παιδιά που η ζωή τους απειλείται άμεσα, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και τη μη παροχή πρόσβασης στην υγεία σε μετανάστες και πρόσφυγες. Παράλληλα, πλασάρει μια πολιτική ατζέντα που θέλει τη βίαιη κρατικοποίηση του συλλογικού-αλληλέγγυου θεσμού του ΚΕΘΕΑ, θέτοντας τον ευάλωτο σε πολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα».

Διαβάστε επίσης:

Στιγμές πανικού στη Γλυφάδα: Γέμισε ο δρόμος χρήματα μετά την έκρηξη του ΑΤΜ – Ένας τραυματίας