ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στο ελληνικό θέατρο: Πέθανε μια ακόμα σπουδαία ηθοποιός

Θλίψη στο ελληνικό θέατρο: Πέθανε μια ακόμα σπουδαία ηθοποιός
Δείτε ποια είναι η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός
Pixabay

Έφυγε από την ζωή στα 105 της χρόνια η μεγάλη δασκάλα του θεάτρου, Τιτίκα Νικηφοράκη.

Όπως αναφέρει ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν η μεγαλύτερη εν ζωή Ελληνίδα ηθοποιός. Η Τιτίκα Νικηφοράκη πέθανε στα 105 της χρόνια έχοντας τους μαθητές της στο πλευρό της.

«Έφυγε η μεγαλύτερη εν ζωή ηθοποιός μας στα 105….Η Τιτίκα Νικηφοράκη με την οποία πρωτοσυνεργάστηκα στο θέατρο με τον θίασο Χατζίσκου Νικηφοράκη στον ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΤΥΡΑΝΝΟ του Σοφοκλη. Σε περιοδεία στα αρχαία θέατρα και στο θέατρο. ΚΑΒΑ που χαροπάλευει στην Σταδίου. Μαθητής ακόμα στην Δραμ.Σχολή Πειραικού Συνδέσμου 1976 ….στον χορό της τραγωδίας.. Μια σπουδαία κυρία κ σημαντική καλλιτέχνης… Πέρυσι την τιμήσαμε στο λεύκωμα ημερολόγιο του 2019 απο το Τασεη. Ας είναι η αγάπη μας να την συνοδεύει στο ταξίδι της αιωνιότητας» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Υπήρξε σύζυγος του θιασάρχη Νίκου Χατζίσκου όπου εκείνη για μια περίοδο διετέλεσε ως συνθιασάρχης στο πλάι του. Πρωτοεμφανίστηκε ως ηθοποιός στο «Εθνικό Θέατρο», στη θεατρική παράσταση του Ερρίκου Ίψεν με τίτλο «Πέερ Γκυντ»

Ο ηθοποιός και μαθητής της Δημήτρης Καραβιώτης ήταν μαζί της την ώρα που έφυγε από τη ζωή και έκανε την εξής συγκινητική ανάρτηση:

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Αυξήσεις έως και 120 ευρώ με αναδρομικά 3 μηνών – Ποιοι και πότε θα τα πάρουν

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων