ΕΛΛΑΔΑ

Μηταράκης: Στόχος του υπουργείου τα εβδομαδιαία δρομολόγια επιστροφών

Μηταράκης: Στόχος του υπουργείου τα εβδομαδιαία δρομολόγια επιστροφών
O υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
INTIME NEWS

Στις επιστροφές αλλά και στο νέο σχέδιο για πλωτά φράγματα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Την πολιτική του Υπουργείου του περιγράφει ο Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», θέτοντας ως στόχο «να καθιερωθούν εβδομαδιαία δρομολόγια και να αυξηθεί φυσικά ο αριθμός αυτών που επιστρέφονται». «Παράλληλα», συμπληρώνει ο υπουργός, «θα δώσουμε έμφαση στην απευθείας επιστροφή προς τις χώρες προέλευσης, σε συνεργασία με ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς».

«Αυτοί που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία, πλέον, θα επιστρέφονται ταχύτατα στην Τουρκία. Πιστεύουμε ότι αυτό θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στον περιορισμό των ροών και ταυτόχρονα θα στείλει ένα ηχηρό και αποτρεπτικό μήνυμα στους διακινητές-εμπόρους ανθρώπινων ψυχών» τονίζει, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μηταράκης.

Σημειώνει, ακόμα, ότι για την κυβέρνηση αποτελεί άμεση προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νησιών «χωρίς όμως να οδηγηθούμε σε απώλεια της δυνατότητας επιστροφών» και ότι «είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψουμε καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στα ακριτικά νησιά».

«Το νέο σχέδιο για πλωτά φράγματα είναι ένα ισχυρό μήνυμα της πολιτικής μείωσης των ροών», αναφέρει ο κ. Μηταράκης, ο οποίος τονίζει ότι «βασικός μας στόχος είναι η μείωση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας. Να μην είμαστε βασική διαδρομή για τους διακινητές. Αυτό απαιτεί φύλαξη των συνόρων και επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία. Και για τα δύο είναι απαραίτητη η ευρωπαϊκή συνδρομή».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει ότι με τροπολογία θα δημιουργηθεί «Μητρώο Μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» επιδιώκοντας «τη μέγιστη διαφάνεια στη λειτουργία τους, αλλά και των προσώπων που εργάζονται ή συνεργάζονται με αυτές».

Προσθέτει, τέλος, «ως προς τη διαχείριση πόρων επιδιώκουμε τη μεταφορά τους προς κρατικές αρχές, καθώς αυξάνουμε τις δικές μας δυνατότητες διαχείρισης του μεταναστευτικού».

Διαβάστε επίσης:

Το ήξερες; Γιατί η σημερινή Κυριακή είναι η πιο ξεχωριστή μέρα του 21ου αιώνα (photos)

Καιρός: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για την ψυχρή εισβολή! Πού θα χιονίσει (video)

Σχετικές ειδήσεις