ΕΛΛΑΔΑ

Κωστής Πολύζος: Απολογήθηκε η μητέρα του - «Είμαι αθώα, θέλουν να μας ενοχοποιήσουν»

Κωστής Πολύζος: Απολογήθηκε η μητέρα του - «Είμαι αθώα, θέλουν να μας ενοχοποιήσουν»

Με την απολογία της μητέρας του Κωστή Πολύζου συνεχίστηκε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της δολοφονίας του άτυχου Κωστή από τη Σιάτιστα, σήμερα Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής 1 στην Κοζάνη.

Όπως αναφέρει το kozanilife.gr, η μητέρα του Κωστή Πολύζου κατά την απολογία της εμφανίστηκε συγκινημένη, σε ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματική κατάσταση, απαντώντας σε έναν καταιγισμό ερωτήσεων κυρίως του Εισαγγελέα.

Η μητέρα του Κωστή Πολύζου βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα και εργάζεται στην καθαριότητα του σωφρονιστικού ιδρύματος. Το 2017 διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της συντήρησης. Η ίδια στην απολογία δήλωσε πως όλα αυτά τα προβλήματα υγείας αντιμετωπίζονται, όμως ο γιος της δεν γυρίζει πίσω.

Από την αρχή της απολογίας της δήλωσε αθώα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι αθώα, δεν θα έκανε ποτέ κακό στο παιδί μου. Θέλω να βρεθούν οι ένοχοι. Μου καταλογίζουν πράγματα που δεν ισχύουν. Μου έχουν καταλογίσει πως δεν ήθελα να μάθω σε τι κατάσταση βρέθηκε το παιδί μου, επειδή δεν άντεχα να ακούσω όλα αυτά τα μακάβρια. Το παιδί μου δεν πήγε να σκοτωθεί και να ταφεί μόνο του, κάποιος τον σκότωσε. Δεν μπορώ να δώσω μια λογική εξήγηση. Σαν μάνα, δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Ο γιος μου ήταν καλό παιδί. Ενδεχομένως να τον έθαψαν στο κτήμα μας για να μας ενοχοποιήσουν. Δεν έχω εγκληματικό μυαλό για να κάνω ενέργειες για να ενοχοποιήσω κάποιον».

Η απολογία της συνεχίστηκε έως το μεσημέρι της Τρίτης, απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων του Εισαγγελέα, ο οποίος απευθυνόμενος στην ίδια, ανέφερε: «Γιατί όλοι να έχουν μια τόση αρνητική εικόνα για εσάς, έχουν κάτι προσωπικό μαζί σας;», λαμβάνοντας την απάντηση πως η αντιμετώπιση του κόσμου έχει επηρεαστεί από τα ΜΜΕ.

Ο Εισαγγελέας ρώτησε τη μητέρα του Κωστή Πολύζου για ποιο λόγο δεν απάντησαν σε 35 ερωτήσεις του Ανακριτή. Η ίδια δήλωσε πως αυτό έγινε καθ’ υπόδειξη του τότε δικηγόρου της, με τον Εισαγγελέα να συμπληρώνει χαρακτηριστικά: «Αν ήμουν αθώος θα πήγαινα και θα κατέθετα ευθαρσώς, ότι αγαπάω το παιδί μου χωρίς, καμία υπόδειξη. Επίσης, αν είχα την πληροφορία ότι βρίσκεται στο Άγιο Όρος, θα είχα μπει μέσα. Εσείς δεν το κάνατε, απλά μείνατε στις εικασίες».

Η απολογία της μητέρας του Κωστή Πολύζου ολοκληρώθηκε με την ίδια να είναι εμφανώς φορτισμένη, δηλώνοντας αθώα, πως δεν έχει κάνει κακό στο παιδί της και πως η ίδια θέλει να βρεθούν οι ένοχοι.

Η δίκη συνεχίστηκε με την απολογία του πατριού του Κωστή Πολύζου.

Με πληροφορίες από kozanilife.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη - «βόμβα»: Στην Ελλάδα Ιταλός γιατρός με κοροναϊό

Σχετικές ειδήσεις