ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος - Τα SMS των ελληνικών Αρχών: «Κανείς δε μπορεί να περάσει τα σύνορα»

Έβρος - Τα SMS των ελληνικών Αρχών: «Κανείς δε μπορεί να περάσει τα σύνορα»
AP Photo

Γραπτό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα προσφύγων και μεταναστών που σκοπεύουν να επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα αποστέλλουν οι ελληνικές αρχές.

Όπως αναφέρει το SMS, η Ελλάδα ενιχύει τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων της στο μέγιστο και προειδοποιεί μετανάστες και πρόσφυγες να μην επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα για την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων.

«Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στα σύνορα ώστε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες», αναφέρουν χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «ξένα κινητά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή λαμβάνουν τα παρακάτω μηνύματα καθώς πλησιάζουν τα σύνορα. Έχουν ήδη ληφθεί χιλιάδες».

Αναλυτικά το μήνυμα στα Ελληνικά:

«Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα αυξάνει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στο μέγιστο βαθμό. Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα».

Δείτε στη gallery, το μήνυμα που λαμβάνουν όσοι πλησιάζουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ακολούθησε νέο sms

Λίγη ώρα αργότερα, άλλαξε το SMS που μεταδίδεται στα κινητά όσων πλησιάζουν τα σύνορα από την Ελληνική κυβέρνηση:
«Κανείς δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Και ηχητικά μηνύματα στα σύνορα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τα SMS, στον φράχτη εκπέμπονται ηχητικά μηνύματα από κινητές ομάδες εκπομπής του στρατού μηνύματα προς τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Τα μηνύματα που εκπέμπονται στα σύνορα από τον στρατό είναι στις εξής γλώσσες:

  • Αραβικά
  • Αγγλικά
  • Παντζάμπι/Ουρντού (Πακιστάν)
  • Φαρσί (Αφγανιστάν και Ιράν)
  • Παστού (τμήμα Αφγανών)
  • Μπενγάλι (Μπαγκλαντές).