ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 38 νεκροί στην Ελλάδα - 95 νέα κρούσματα - 1.156 στο σύνολο

Κορονοϊός: 38 νεκροί στην Ελλάδα - 95 νέα κρούσματα - 1.156 στο σύνολο
Intime News

Κορονοϊός: Η ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 38 εκ των οποίων, οι 29 είναι άντρες και οι 9 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 95, την Κυριακή (29/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.156.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων το 77% με υποκείμενα νοσήματα. Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος αποσωληνώθηκε από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ένας ακόμα πήρε εξιτήριο.

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 14.150 εργαστηριακά δείγματα.

Κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε σε δομή αστέγων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως εξετάστηκαν όλοι οι διαμένοντες. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στη χρήση χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως αυτή σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, και διαμήνυσε πως η χρήση της θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας πως η καμπύλη διασποράς στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το «λουκέτο» σε καταστήματα και χώρους λατρείας

Παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά.

Επίσης, παρατείνονται έως τις 11 Απριλίου τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας.

Αποφασίστηκε επίσης, όπως είπε, να παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά ακόμα μια εβδομάδα για προκλητικούς λόγους.

Επισήμανε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και ότι δύσκολα είναι μπροστά μας και πως συνεχίζουμε την προσπάθεια με επιμονή.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μήπως έχεις μολυνθεί και δεν το γνωρίζεις; - Αυτά είναι τα 7 σημάδια