ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Προ των πυλών» νέο επίδομα 800 ευρώ και για τον Μάιο

Κορονοϊός: «Προ των πυλών» νέο επίδομα 800 ευρώ και για τον Μάιο

ΚορονοϊόςΝέα μέτρα στήριξης θα φέρει η ενδεχόμενη παράταση της καραντίνας λόγω κορονοϊού - Τι δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έρχεται κι άλλο επίδομα των 800 ευρώ για τον Μάιο, που θα δοθεί ως αποζημίωση μισθού τόσο σε εργαζομένους που έχουν ήδη μπει σε αναστολή σύμβασης όσο και για νέες κατηγορίες δικαιούχων από τον επιστημονικό κλάδο, για τους οποίους τώρα βγαίνουν 600 ευρώ και για τον Μάιο θα γίνουν 800 ευρώ.

Το επίδομα των 800 ευρώ καλύπτει «μισθό» για 45 ημέρες από την ημέρα που δηλώνει την αναστολή σύμβασης ο εργοδότης, που σημαίνει ότι από τα μέσα Μαΐου, ή και νωρίτερα, θα πρέπει να ανανεωθεί η παροχή για όσους εργαζομένους θα αρχίσει να λήγει το πρώτο 45ήμερο. Σε πρώτη φάση, οι αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορούν σε 750.000 μισθωτούς κλεισμένων επιχειρήσεων που δηλώνονται με αναστολή σύμβασης από τις 24 Μαρτίου ως και 10 Απριλίου (εκ παρατάσεως) και σε επόμενο στάδιο άλλους 1 εκατ. εργαζομένους από πληττόμενες επιχειρήσεις που υπολειτουργούν.

Το πρώτο πακέτο δικαιούχων θα πάρει επίδομα μεταξύ 10 και 15 Απριλίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στον ΣΚΑΪ, ενώ έως τις 30 Απριλίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των πληττόμενων επιχειρήσεων, και εφόσον γίνει αναστολή στους περισσότερους θα πάρουν το επίδομα περίπου 1 εκατ. άτομα. Οι εργαζόμενοι που καθίστανται δικαιούχοι αποζημίωσης 800 ευρώ θα πρέπει να πάρουν ξανά το ίδιο ποσό αν η καραντίνα συνεχιστεί -όπως όλα δείχνουν- και για τον Μάιο σε αρκετούς κλάδους.

Τα 800 ευρώ αποζημίωσης θα δοθούν για τον Μάιο και στους αυτοαπασχολούμενους ή έμμισθους δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, όπως προανήγγειλε ο κ. Βρούτσης. Για τον Απριλιο οι εν λόγω επιστήμονες θα πάρουν 600 ευρώ από 14 Απριλίου με ένα πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, στο οποίο αρκεί να δηλώσουν συμμετοχή από 9 ως 20 Απριλίου στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης που έχουν άδεια από το υπουργείο Παιδείας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προσοχή - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς

Κορονοϊός - Σοκαριστική ανακάλυψη - Μπορεί να εξαπλωθεί και μέσω του αέρα

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε; Τα τέσσερα σενάρια

Τι δήλωσε ο Σκυλακάκης

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μίλησε στο OPEN για την ενδεχόμενη εφαρμογή των έκτακτων μέτρων κατά του κορονοϊού και τον μήνα Μάιο. Όπως δήλωσε, «πήραμε σειρά μέτρων για όσο χρειαστεί» και συμπληρώνει ότι «αν συνεχιστεί η κρίση θα επεκταθεί το επίδομα των 800 ευρώ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτή είναι η χώρα που θα πλήξει τελευταία ο φονικός ιός

Σχετικές ειδήσεις