ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία: Εκτεταμένα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Θεσσαλία: Εκτεταμένα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
magnesianews.gr

Κορονοϊός: Αντιμέτωποι με κατολισθήσεις, καθιζήσεις και ζημιές σε τόσο σε οδικά δίκτυα όσο και σε υποδομές βρίσκονται οι κάτοικοι του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Οι κάτοικοι του οικισμού Οβριός βρίσκονται αποκλεισμένοι επί τρεις μέρες, εξαιτίας κατολισθήσεων που προκάλεσε η έντονη και συνεχής βροχόπτωση στην περιοχή. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Γιάννης Δελετζές, ο δρόμος που έκλεισε λόγω των κατολισθήσεων, δεν κατέστη εφικτό, να αποκατασταθεί.

Σοβαρές καταστροφές έχουν σημειωθεί λόγω της κακοκαιρίας στο οδικό δίκτυο της επαρχιακής οδού Ζαγοράς – Πουρίου, καθώς σε σημείο που βρίσκεται εντός του οικισμού Πουρίου έχει αποκοπεί πλήρως η πρόσβαση. Το Πουρί βρίσκεται κομμένο στα δύο, ενώ δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα προσέγγισης στο χωριό από λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Στην περιοχή Πουρίου, τρία σπίτια βρίσκονται στον «αέρα» εξαιτίας καθιζήσεων που έχει υποστεί το έδαφος. Τα προβλήματα στατικότητας των τριών αυτών σπιτιών ξεκίνησαν να δημιουργούνται κατά τις ισχυρές επίσης βροχοπτώσεις του 2018, ωστόσο συνεχώς επιδεινώνονται ύστερα από κάθε βροχόπτωση, μέσα στα δύο αυτά χρόνια. Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Βόλου, το ένα από τα τρία σπίτια έχει κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατεδαφιστέο, ωστόσο οι ιδιοκτήτες του δεν έχουν προχωρήσει στην κατεδάφιση λόγω κόστους.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, επικοινώνησε τηλεφωνικά την Κυριακή με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος δεσμεύθηκε για άμεση έκτακτη ενίσχυση του Δήμου.

Κόπηκε στα δύο ο δρόμος από Μακρινίτσα για Βόλο

Στα δύο κόπηκε ο δρόμος από τη Μακρινίτσα για Βόλο, προς την Κουκουράβα πριν το πάρκιγκ, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη που έκλεισε το δρόμο, ενώ η μετακίνηση προς τη Μακρινίτσα γίνεται μέσω Πορταριάς.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Μακρινίτσας – Βόλου., σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Γιατί άλλοι αρρωσταίνουν βαριά και άλλοι πιο ελαφριά» - Τι λέει Έλληνας γενετιστής

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων