ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ο χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα - Οι ηλικίες και οι περιοχές χωρίς κρούσματα

Κορονοϊός: Ο χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα - Οι ηλικίες και οι περιοχές χωρίς κρούσματα
ΑSSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα αποτυπώνει η νέα «Ημερήσια έκθεση» του ΕΟΔΥ, με τους νομούς στους οποίους δεν έχει ανιχνευθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα να παραμένουν πέντε.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 07 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 77. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 18321 (ημερήσια μεταβολή +4.4%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 81 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 74 έτη.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων):


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 90 (78.9% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Mε βάση τον παραπάνω χάρτη, οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι οι εξής:

  • Γρεβενών
  • Καρδίτσας
  • Ευρυτανίας
  • Αιτωλοακαρνανίας
  • Φωκίδας

Με βάση τον ίδιο χάρτη, οι περιοχές που έχουν -αναλογικά με τον πληθυσμό τους- πληγεί περισσότερο (απεικονίζονται με σκούρο πράσινο χρώμα) είναι ο νομός Καστοριάς και η Χερσόνησος του Αθω. Επίσης, ιδιαίτερα έντονα έχουν πληγεί οι νομοί Έβρου, Ξάνθης, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα):

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 28.584 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 1.870 (6,5%) ήταν θετικά στον κορονοϊό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αργολίδα: Γέμισε ο δρόμος νεκρά χελιδόνια - Δείτε τι συνέβη (pics)

Σχετικές ειδήσεις