ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Χειρόφρενο» στα Ι.Χ. το Πάσχα - Drones στις ταράτσες για τις συναθροίσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Χειρόφρενο» στα Ι.Χ. το Πάσχα - Drones στις ταράτσες για τις συναθροίσεις
In Τime

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το ενδεχόμενο ακόμη πιο αυστηρών μέτρων για το διήμερο του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα εξετάζει η κυβέρνηση - Η απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων βρίσκεται πάντα πάνω στο «τραπέζι» των μέτρων που θα παρθούν.

Τα βασικά σενάρια που εξετάζονται σύμφωνα με το OPEN TV είναι δυο και οι αποφάσεις γι’ αυτά αναμένεται να παρθούν ακόμα και σήμερα.

Η εφαρμογή, για το πρώτο σενάριο, ξεκινά αμέσως μετά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο στις 19:00. Τότε σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία των Ι.Χ., των ταξί αλλά και τον Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με την απαγόρευση να διαρκεί έως και την Τρίτη (21/4).

Το δεύτερο σενάριο αφορά και πάλι στην απαγόρευση κυκλοφορίας των Ι.Χ. αλλά από το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο, με την διαφορά ότι θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των ταξί και των ΜΜΜ και το μέτρο να ισχύσει μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Θα ενταθούν τα μέτρα ελέγχου για τον περιορισμό της κυκλοφορίας

Συγκεκριμένα, από σήμερα το πρωί θα υπάρξουν 16 συνολικά μπλόκα περιφερειακά της Αθήνας και συγκεκριμένα, στην Λ. Μακροπούλου, στη Λ. Μαραθώνος, στην Βάρης Κορωπίου, στην Αθηνών-Σουνίου αλλά και στην Πεντέλης προς Νέα Μάκρη.

Μάλιστα για τα παραπάνω σημεία όπου θα υπάρξουν μπλόκα, την Κυριακή του Πάσχα, αναμένεται να υπάρξει και επέκταση του προστίμου των 300 ευρώ και με αφαίρεση πινακίδων για όσους δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί και έχουν εγκαταλείψει τις μόνιμες κατοικίες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Το σχέδιο με τα drones

Από την άλλη πλευρά για όσους μείνουν σπίτι την Κυριακή του Πάσχα, αλλά θελήσουν να βρεθούν με συγγενείς ή φίλους και να ψήσουν στις ταράτσες, η ΕΛ.ΑΣ. θέτει σε εφαρμογή σχέδιο με drones, τα οποία θα εποπτεύουν πάνω από τα σπίτια και άμα υπάρξει παραβίαση των κανόνων αμέσως θα στέλνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και στη συνέχεια σήμα στα περιπολικά που θα βρίσκονται στους δρόμους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις αναμένεται να επιδοθούν τσουχτερά πρόστιμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους - Ποιοι και πότε θα το πάρουν