ΕΛΛΑΔΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτή είναι η άγνωστη σωσίας της - Πώς την αντικαθιστούσε στις ταινίες

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτή είναι η άγνωστη σωσίας της - Πώς την αντικαθιστούσε στις ταινίες

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποτελεί μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ηθοποιούς, με σπουδαίες επιτυχίες στο βιογραφικό της και δουλειές που μνημονεύονται ακόμα και σήμερα.

Φυσικά, η Αλίκη ήταν και η πρώτη πρώτη ηθοποιός στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε σωσία. Και αυτόν τον ρόλο, έπαιξε η Μίτση Καρρά (το πραγματικό της όνομα ήταν Δήμητρα Καπετανοπούλου),

Και πρόκειται για τρομακτικό αποτέλεσμα, καθώς δύσκολα μπορούσες να ξεχωρίσεις ποια είναι ποια! Η πρώτη φορά που είδαμε τη Μήτση σε ρόλο… Αλίκης, ήταν το 1969 στην ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Η Βουγιουκλάκη ήταν τότε έγκυος στον Γιάννη, κάτι που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί στο σενάριο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η επόμενη ταινία που χρειάστηκε να ντουμπλάρει την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν «Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» που γυρίστηκε στο Βόλο, ενώ η συνεργασία των δυο θα συνεχιζόταν, εάν η Καρρά δεν χρειαζόταν να φύγει από την Ελλάδα.

«Τότε η Αλίκη ήταν έγκυος στο Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας ‘Η Νεράιδα και το Παλικάρι’. Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα.

Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη», είχε δηλώσει η ίδια στην «Απογευματινή».

Δείτε τη σωσία της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Άνοιξε η πλατφόρμα στο TAXISnet - Οι σημαντικότερες αλλαγές