ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έστησε μεγάφωνα στο μπαλκόνι για να ακούει όλο το χωριό τις Ιερές Ακολουθίες (pics)

 Κορονοϊός: Έστησε μεγάφωνα στο μπαλκόνι για να ακούει όλο το χωριό τις Ιερές Ακολουθίες (pics)
lamianow.gr

Καθώς τα μέτρα προστασίας για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού έχουν οδηγήσει στην κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλους του Ιερούς Ναούς της χώρας, κάτοικος στο Γαρδίκι της Δυτικής Φθιώτιδας ανέλαβε να «εκκλησιάσει» τους λιγοστούς συγχωριανούς του, τοποθετώντας μεγάφωνα στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

Όπως μεταδίδει το lamianow, οι Ιερές Ακολουθίες φτάνουν όχι μόνο σε κάθε σπίτι του χωριού, αλλά σε όλη την πλαγιά των Βαρδουσίων, μέχρι τη Στάγια και το Πίτσι…

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Υπενθυμίζεται ότι με υπουργική απόφαση, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές έως τις 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού. Ο στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι η αποτροπή συνωστισμού των πολιτών έξω ή μέσα στους ναούς, κατά τις ημέρες του Πάσχα. Οι πιστοί έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστασης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

Δείτε βίντεο:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Οι ανόητοι στα χρόνια της πανδημίας - Δείτε τις φωτογραφίες και θα πειστείτε!

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές παραμένουν «αλώβητες»

Κορονοϊός - Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins προειδοποιεί: Oι συνέπειες του ιού στους πνεύμονες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

«Ιερό αντάρτικο»: Έσπασαν την καραντίνα και πήγαν σε εκκλησίες

Σε γενικές γραμμές οι πολίτες φαίνεται πως υπακούν στις υποδείξεις των αρμόδιων και τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά στους Ιερούς Ναούς της χώρας.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια περιστατικά με εκείνους που αρνούνται να συμμορφωθούν στις υποδείξεις της Πολιτείας.

Απίστευτες είναι οι εικόνες από την Θεσσαλονίκη, με πολίτες να σπεύδουν στις εκκλησίες, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης.

Παραβλέποντας την απόφαση για κλείσιμο των Ιερών Ναών έως τις 28/04, στην συμπρωτεύουσα πολλοί πιστοί είναι μαζεμένοι στον προαύλιο χώρο πολλών εκκλησιών και περιμένουν να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί.

Οι ειδικοί συνεχίζουν να εφιστούν την προσοχή και να λένε πως πρέπει να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.

Πιστοί βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό Άγιας Μαρίνας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος. Οι πιστοί περιμένουν στο προαύλιο χώρο αλλά και στο πεζοδρόμιο προκειμένου να ανάψουν ένα κερί.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στους Ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών. Με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα πιστών που θα επιδιώξουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα διενεργούν συνεχώς περιπολίες από το πρωί έως το βράδυ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Πρωτόγνωρες εικόνες στη Βαρβάκειο: Η ουρά τύλιξε όλο το τετράγωνο! (pics+vids)