ΕΛΛΑΔΑ

Στην «κατάψυξη» η χώρα

Στην «κατάψυξη» η χώρα

Δείτε τις θερμοκρασίες στις πόλεις της Ελλάδας.

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με το θερμόμετρο να καταγράφει τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες του έτους.

«Βουτιά» στους -27 βαθμούς κελσίου έκανε ο υδράργυρος στη Φλώρινα στις 04:00 τα ξημερώματα, ενώ ο Δήμαρχος της πόλης έχει ήδη κηρύξει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα σχολεία στην πόλη δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα, ενώ και στην Κοζάνη όπου χθες η θερμοκρασία άγγιξε τους -17 βαθμούς, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 09:15.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς, καθώς ο παγετός είναι ισχυρός, όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων με άνοδο της θερμοκρασίας αναμένουμε από αύριο Τετάρτη, ενώ σήμερα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 06 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από μείον 03 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση στη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στα θαλάσσια τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -20 έως 01 βαθμούς Κέλσιου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι στα νότια τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις αυξημένες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, και την Εύβοια με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 06 -06 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι θερμοκρασία στις πόλεις της χώρας στις 08:00

Αθήνα: 01
Σπάτα: 05
Υμηττός: -6
Λιβαδειά: -5
Αράχωβα: -6
Βόλος: -2
Τρίκαλα: -5
Λάρισα: -4
Θεσσαλονίκη: -4
Φλώρινα: - 26
Γρεβενά: -14
Κοζάνη: -13
Πτολεμαΐδα: -15
Νευροκόπι: -17
Καστοριά: -11
Ιωάννινα: -13
Ξάνθη: -7
Αλεξανδρούπολη: -8
Ορεστιάδα: -8
Τρίπολη: -8
Πάτρα: 3