ΕΛΛΑΔΑ

Εκτάκτως στη Σάμο ο Μηταράκης: «Πόλεμος» μεταξύ μεταναστών στο ΚΥΤ - Πυρκαγιά στη δομή (pics&vids)

Εκτάκτως στη Σάμο ο Μηταράκης: «Πόλεμος» μεταξύ μεταναστών στο ΚΥΤ - Πυρκαγιά στη δομή (pics&vids)
INTIME NEWS

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση στη Σάμο , όπου χθες και σήμερα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές περιμετρικά και εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ μετά από επεισόδια μεταξύ μεταναστών.

Στη Σάμο μεταβαίνει εκτάκτως αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ, που είχαν ως αποτέλεσμα το κάψιμο σκηνών και οικίσκων.

Η ένταση συνεχίστηκε και σήμερα, με τον δήμαρχο του νησιού να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Την ίδια ώρα προβληματίζουν τις αστυνομικές Αρχές οι φωτιές που ξέσπασαν χθες το απόγευμα και το βράδυ στον καταυλισμό αιτούντων άσυλο περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου.

Φωτιές που πήραν σύντομα διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών αλλά και των φιαλών υγραερίου που υπάρχουν μέσα στις σκηνές για μαγείρεμα.

Εν τω μεταξύ άλλη μια φωτιά ξέσπασε σήμερα περίπου στις 11.00 το πρωί στην πτέρυγα ανηλίκων του ΚΥΤ και πήρε και αυτή διαστάσεις.

Δείτε εικόνες από τις φωτιές στη gallery και το βίντεο που ακολουθούν:

Σύμφωνα με πληροφορίες παράλληλα με τις φωτιές, εκδηλώνονται και συγκρούσεις ανάμεσα σε Αφρικανούς και Αφγανούς που διαμένουν στον καταυλισμό με σημαντικότερη αυτή σήμερα το πρωί με πετροπόλεμο.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο έχουν προσαχθεί επτά άτομα στην Αστυνομία ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

Το samos24.gr, αναφέρει ότι έχουν ήδη καεί 10 οικίσκοι και αρκετές σκηνές ενώ μεταδίδει -ανεπιβεβαίωτες όπως διευκρινίζει- πληροφορίες από το Υπουργείο Μετανάστευσης που κάνουν λόγο για πιθανή επίσκεψη Μηταράκη στη Σάμο.

Εικόνες από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Σάμο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αυτή είναι η πανέμορφη γυναίκα του - Η καλλονή - «φάντασμα» της Βόρειας Κορέας